Çünkü ateşkes planında Gazze'deki ablukanın hafifletilmesi ve uzun vadede Gazze'nin deniz, hava ve kara ablukasının kaldırılması süreçleri yer alıyor.
Yani anlaşma Hamas'ın haftalardır direttiği şekilde imzalanmış gibi görünüyor.
İşte İsrail ile Hamas arasındaki anlaşmaya İsrail hükümetinin içinden sert tepki geldi. Irkçı yaklaşımlarıyla bilinen İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, anlaşmadan dolayı İsrail Başbakanı Netanyahu'yu suçladı ve "Hamas ile anlaşma yapamayız" dedi.
TÜM OKLAR NETANYAHU'YA ÇEVRİLDİ

Hamas ile yapılan anlaşmanın İsrail Başbakanı Netanyahu'nun kendi kanaatiyle imzalandığına dikkat çekilirken, kararın İsrail kabinesinde oylanmaması tüm okları Netanyahu'nun üzerine çevirdi.
Netanyahu'nun Lieberman ve kabinedeki diğer aşırı sağcı bakanlar tarafından reddedilme ihtimali üzerine anlaşma metnini Bakanlar Kuruluna sunmadığı ve direk kendi kararıyla imzaladığı öğrenildi.
İsrail iç istihbarat birimi Şin Bet'in eski başkanı Yuval Diskin de Netanyahu'nun İsrail halkına bir açıklama yapmak zorunda olduğunu söyledi.
Diskin, "70 can kaybımız varken Başbakanın kendi kararıyla anlaşmayı imzalaması ve kararı hiç kimseye danışmaması bir açıklamayı gerektiriyor" ifadelerini kullandı.