Gazze'den son dakika haberleri... Hamas'ın İsrail'i hedef alan saldırıları sonrası İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya başladı. Ateşkes sonrası en ağır bombardımanda ölenlerin sayısı her geçen saat artıyor.
7 Temmuz'dan bu yana düzenlenen saldırılarda ölenlerin sayısı bin 69'a yükseldi, 6 bin 350 kişi yaralandı

00.54-Gazze'de ateşkes çağrısını yineleyen Ban Ki-mun, Netanyahu ve Meşal'i "sorumsuzca" ve "ahlaken yanlış" davranmakla itham etti.

00.02- İsrail ordusunun, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 8 kişinin hayatını kaybettiği, 80 kişinin yaralandığı bildirildi.

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

23.30- Filistin Sağlık Bakanlığı: İsrail’in Han Yunus’ta İslam Üniversitesi’nin yakınındaki bölgeyi bombalaması sonucu 5 Filistinli öldü, 20 yaralı var.

23.57- Gazze’nin orta bölümündeki Megazi Kampı'nda İsrail saldırısında 3 Filistinli öldü.

23.00- Han Yunus’ta yeni bir İsrail hava saldırısında 3 Filistinli öldü.

22.25- İsrail Başbakanı Netanyahu, ‘Gazze’yi silahlı gruplardan temizleme’ hamlesi olarak tarif ettiği operasyonlara son vermeyeceklerini söyledi.

21.55- İsrail ordusu 5 askerinin öldüğünü ve aralarında subayların da olduğu toplam ölü sayısının 48’e yükseldiğini açıkladı.

21.50- İsrail Gazze sınırında geniş bir alanı vuruyor. Çok sayıda yaralı var. Hastane kaynakları Cebaliye’de 4 kişinin öldüğünü söylüyor.Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye’de ilerlemeye çalışan İsrail askerleriyle Kassam Tugayları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İsrail’in Cebaliye’ye saldırısında 5 Filistinli öldü. 30’dan fazla yaralı var.

20.40-Kassam Tugayları, biraz önce Beyt Hanun’un doğusundaki İsrail ordu birliğini bombaladığını açıkladı.

f1bc06cd-22f5-4cf6-8519-a1d892b038dc.jpg
20.00- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Twitter'dan açıklama yaptı. Davutoğlu, Gazze halkının sakin bir bayram geçirmesi için sürekli diplomasi trafiği içindeyiz notunu yazdı.

19.30- Filistinli direniş grupları Bir Seba, Ofakim ve değişik bölgelere füze gönderiyor.
18.32- Kassam Tugayları Megazi Kampının doğusundaki İsrail askerlerinin bulunduğu bölgeye iki Havan120 topu attı.

18.00- Aşkol’a füze düşmesi sonucu 4 İsrailli öldü, 3 İsrailli yaralandı.

17.35 Gazze'de doktor olarak görev yapan Belal Gaza:

Gazze’nin batısındaki Nasr Mahallesi'ne iki saldırı düzenledi. Saldırıların biri Şifa Hastanesi’nin kliniklerini hedef aldı. En az 10 çocuk şehit oldu.

17.30 İsrail Gazze’deki Şatı Kampını bombaladı. Saldırıda 4 çocuk öldü.

17.27 İsrail, 22 gündür Gazze'deki saldırılarda yaralanan sivillerin tedavi gördüğü Şifa Hastanesi'nin dış kliniklerini bombaladı.

OBAMA'DAN ATEŞKES ÇAĞRISI

ABD Başkanı Barack Obama, telefonla görüştüğü İsrail Başbakanı Netanyahu’ya Gazze’de ‘acil ve ön koşulsuz’ insani ateşkes sağlanması çağrısı yaptı. 

BİR ÇOCUK DAHA HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in Cabalya'nın doğusuna gerçekleştirdiği bombardımanda 4 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti.

GAZZE'DE BURUK BAYRAM TIKLA GÖR

İsrail ordusunun, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde 3 noktaya saldırı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail tankları, sabah vakitlerinde Gazze Şeridi'nin doğu bölgelerindeki Han Yunus, Beyt Hanun kentleriyle Cebaliye beldesinde bazı noktalara saldırıda bulundu.

Filistin Sağlık Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, söz konusu saldırıda şimdiye kadar ölen ve yaralanan olmadı.

İSRAİL ATEŞKESİ KABUL ETMEDİ

Öte yandan, Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Ramazan Bayramı münasebetiyle önerilen ateşkesi hala kabul etmediğini belirtti.

Zuhri, İsrail'in bayrama rağmen ateşkese yanaşmamasını eleştirerek, "İsrail, bu tutumuyla, Müslümanların dini değerleri ve ibadetlerini hafife alıyor. İşgal güçleri, bu tırmanışın ve Müslümanların ibadetlerini hiçe saymasının sorumluluğunu üstlenecektir" ifadelerini kullandı. 

YAKLAŞIK 100 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana 100'e yakın İsrail askerinin öldürüldüğü, yüzlercesinin de yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, "Ölen İsrail askerlerinin 91'den fazla olduğu, bu rakamın sadece direnişcilerle İsrail askerlerinin göğüs göğüse /yüz yüze girdikleri çatışmalarda direnişciler tarafından tesbit edilen rakam" olduğu ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusu tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı günden bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısının 42'ye yükseldiği kaydedilmişti.

10.04 İsrail ordusu, Gazze'deki Cabalya bölgesine topçu ateşi gerçekleştiriyor. 

Mescid-i Aksa'da bayram namazı için bir araya gelen Filistinliler...

gazzede-bayram-bayram-namazi.jpg

BAYRAM SABAHI GAZZE

Bayram sabahı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden ağabeyinin mezarında yas tutan bir Gazzeli...

bayram-sabahi-gazze.jpg

09.44 Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Dün kayıtlardaki bir hata nedeniyle kamuoyuna açıklanan sayıda yanlışlık oldu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında bin 34 kişi hayatını kaybetti. 6 bin 233 yaralı var.

09.19 İsrail ordusu: Hamas'ın attığı bir roket bu sabah Aşkelon'u vurdu. Kuvvetlerimiz, Beyt Lahya'daki roketin ateşlendiği kaynağı vurarak karşılık verdi.  

Uydudan 25 Temmuz'da çekilen bu fotoğraf, İsrail bombardımanı altındaki Gazze'deki tahribatı gösteriyor. 

gazzede-vurulan-yerler.jpg

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Temmuz'dan beri düzenlediği saldırılar gece boyunca da devam etti. Gece bombardımanında dört kişi hayatını kaybetti.

Ölenlerden biri, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlenen topçu ateşi sırasında hayatını kaybetti. Sağlık bakanlığı, gece boyunca bölgedeki farklı hastanelerde tedavisi süren üç yaralının da yaşamını yitirdiğini aktardı.

'Koruyucu Hat' adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti.

Genellikle sivil yerleşim birimlerinin hedef alındığı saldırılarda, şu ana kadar bin 35 kişi kaybetti, 6 binden fazla kişi yaralandı.

'ATEŞE ATEŞ SÜKUNETE SÜKUNET'

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan ve ismini açıklamak istemeyen bir İsrail yetkilisi, "Siyasi düzeyde talimatlar, ateşkese saygı duyulması yönünde. Ancak, sükunete sükunetle, ateşe ateşle karşılık verilecek" dedi.

Kaynak, "Roket atıldığında roketle, ateş açıldığında misliyle karşılık verilecek. Hamas, ateşkese uymazsa buna karşılık ateşkese uyulmayacak. Gazze'de tünellere karşı başlattığımız operasyon devam edecek" ifadelerini kullandı.

gazze-son-durum-son-dakika-internethaber.jpg

MÜSLÜMANLARI SEFERBER OLMALI

Dünya Müslüman Alimler Birliği ise, tüm dünya halklarını Gazze'ye destek olmaya çağırdı. Birlik Başkanı Yusuf El Karadavi ve Genel Sekreteri Ali Karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Gazze halkına destek olmanın şer'i bir görev olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "İslam ve Arap dünyasının içinde bulunduğu bu zor şartlarda Gazze halkına destek olmak için tüm Müslümanları seferber olmaya çağırıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, İsrail güçlerinin, Gazze'deki kardeşlerine destek olmak için Kudüs ve Batı Şeria'da gösteriler düzenleyen halka saldırıları kınanırken, tüm dünyaya Gazze'deki saldırıların acilen durdurulması için çalışma çağrısında bulunuldu.