Ankara'daki skandala Büyükşehir Belediyesi'nden cevap geçikmedi! Şırnak'ta 2007 yılında 28 yaşındayken girdiği çatışmada iki kolunu, sağ ayağını ve gözünü kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit'e hakaret eden otobüs şoförü görevden alındı.

Şırnak Özel Harekat Birliği'nde 2007 yılında, teröristlerle girdiği çatışmada biri dirsek altı, diğeri dirsek üstünden 2 kolunu, sağ ayağını bir de gözünü kaybeden Gazi Yılmaz Yiğit, TSK Rehabilitasyon Merkezi'ne gitmek için bindiği belediye otobüsünde hakarete uğradı.

İddialara göre Gazi Yiğit, rehabilitasyon merkezine gitmek için kızıyla birlikte "gaziyim" diyerek otobüse bindi. Kolları olmadığı için kartını basmayan Yiğit, belediye otobüsü şoförü tarafından hakarete uğradı.

gazi-yigit.jpg 
 
"BENİM İÇİN Mİ GAZİ OLDUN ŞEREFSİZ"
 
Belediye otobüs şoförü Vakit Çatal'ın kendisine bağırması üzerine, Gazi Yiğit "ellerinin olmadığını ve bu nedenle kartı çıkaramadığını, pantolonun arkasından kartı çıkarabileceğini" söyledi. Karakol tutanaklarına göre Şoför Çatal, Gazi Yiğit'e  “Bana ne. Çıkarmak zorunda mıyım? Bunlar hep böyle. Benim için mi kollarını kaybettin. Sana iyi olmuş, iyi ki kaybetmişsin. Senin gibi şerefsiz bir gaziden 2 bin 500 lira tazminat aldım” diyerek çıkıştı.

gazii.jpg 
 
BELEDİYE GEREKENİ YAPTI
 
Ankara'da yaşanan bu skandalın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama geldi. Belediye, Gazi Yiğit'e hakaret eden otobüs şoförünü açığa aldığını duyurdu.