Gazinin Sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Canlı Yayında Ağlattı
TRT yayınında darbe girişimi ve sonrasında yaşananları değerlendiren CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, canlı yayında izletilen videoda ikizini darbe girişiminde şehit veren kendisi de gazi olan gencin sözleri sonrasında gözyaşlarını tutamadı. Görüntülerden sonra sözleri boğazına düğümlenen Erdoğan, şu sözleri sarfetti:
"BUNLARI GÖRÜNCE MİLLETİMLE İFTİHAR EDİYORUM"
"Hepsi de bizi duygulandırıyor. Duygulandırmayan bir tanesi yok. Şehidimizin görüntüsü bizi duygulandırıyor, annesinin babasının dedesinin kullandığı ifadeler bizi duygulandırıyor. Gazilerimizin kimisinin bakıyorsunuz kolu kopmuş, kimisinin dizden ayağı yok. Onların hala bu haliyle kullandıkları ifadeler çok ilginç. Bunları görünce tabii, milletimle iftihar ediyorum. Bu millet büyük bir millet. Bütün bu ailelerin ortaya koydukları tavır, 88 yaşında bir annenin evladının gazi olmasıyla ilgili, telefonda bana söyledikleri, ister istemez milletime olan güvenimi daha da arttırıyor. Bunlarda istisna olmaz. Hepsi birbirinden çok etkileyici, geleceğe yönelik bizim imanımızı, azmimizi arttırıcı olaylar.
"ŞEHİTLER TEPESİ ELHAMDÜLİLLAH BOŞ DEĞİL"
Şehitler tepesi elhamdülillah boş değil, boş kalmayacak. Darbeler tarihi inanıyorum ki 15 Temmuz'u çok farklı yazacak. Bizim şu anki genç kuşaklarımız için, oralardaki şehit olan gazi olan, o olayların içinde olan, az önceki ikiz kardeşleri de gördük, bu ikiz kardeşlerimizin eşlerinin duruşunu gördük, bakın geleceğe bakış çok önemli, bu çok farklı bir anlayış.