Konya’da “Poşetli Dede” ve “Garip” olarak tanınan kimsesiz yaşlı adam, önceki gece şehirlerarası otobüs terminalinde geri manevra yapan yolcu otobüsünün altında kalarak feci şekilde hayatını kaybetti.
Sokaklarda yaşayan 'Garip' için ilginç iddialar ortaya atılmıştı. Kimileri 'Çok zengin', kimileri ise 'Atom mühendisi' söylentisini ortaya atmıştı. Sokaklarda yaşayan 'Poşetli Dede'nin ilk etapta hiçbir yakınına ulaşılamadı. Ancak kısa süre sonra gerçek ortaya çıktı.

Kazanın ardından Beyhekim Devlet Hastanesi morguna kaldırılan “Poşetli Dede”nin yapılan araştırmalar sonucunda isminin Mehmet Keleş olduğu belirlendi. Vanlı olarak bilinen Mehmet Keleş’in Çorumlu olduğu, İstanbul ve Ankara'da yaşayan yeğenlerinin Konya emniyetiyle temasa geçerek, cenazeyi almak istedikleri belirtildi.
Cenazenin bulunduğu Beyhekim Devlet Hastanesi’ne Çorum'dan bir yakının gelerek cenazeyi almak istediği ancak savcının birinci dereceden yakın olmadıkları gerekçesiyle Mehmet Keleş’in cenazesini teslim etmediği öğrenildi. 15 günlük süre zarfında birinci dereceden yakınlarının başvurmaması halinde “Poşetli Dede”nin kimsesizler mezarlığına defnedileceği ifade edildi.
 
1 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE MİRASI VAR
 
Yıllardır Konya'da bulunan ve vatandaşlar para toplayarak geçimini sağlayan Mehmet Keleş'in topladığı paraları kimliği açıklanmayan bir esnafa teslim ettiği öğrenildi. Esnafın kendisine verilen paraları da Mehmet Keleş için açtığı bir hesapta tuttuğu ortaya çıktı. Mehmet Keleş'in ölüm haberinden sonra ismi açıklanmayan esnafın bankada tuttuğu paraları akrabalarına verilmek üzere emniyete teslim ettiği öğrenildi. Emniyete teslim edilen para miktarının ise 1 milyon TL'nin üzerinde olduğu açıklandı.
 
AKRABALARI MİRASI ALAMAYABİLİR
 
Halen hastane morgunda bekleyen cenazenin İstanbul ve Ankara'dan gelecek olan kişilerin Mehmet Keleş'in yakınlarının olduğunun tespit edilmesinden sonra teslim edileceği ifade edildi.
Öte yandan, Mehmet Keleş'e ait olduğu belirtilen 1 milyon TL'nin üzerindeki paranın akrabalarına hemen teslim edilmesinin mümkün olmadığı, bunun için gerekli olan resmi prosedürlerin tamamlanmasının gerektiği kaydedildi..