Türk Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların 11 Eylül günü sabaha kadar süren Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik hava operasyonlarında en büyük hedeflerden birisi de Gara oldu.

Peki bu Gara kampının PKK için önemi nedir? Gara Kampı daha önce duymadığımız PKK'nın oradaki varlığı hakkında bilgimiz olmayan kamplardan biri.

PKK'NIN ANA ÜSSÜ GARA!

PKK terör örgütüne ait en büyük mühimmat ve akaryakıt deposu olarak kullandığı ana üs olan Gara'da PKK'lı teröristlerin ayrıca eğitim aldığı, yapılacak saldırılar öncesinde buradan dağıtıldığı bilgisine ulaşıldı. 

CİZRE VE SUR'A TERÖRİST GÖNDERİLDİ

Şırnak Cizre'yi Kobani'ye dönüştürmek isteyen PKK'nın kontrolündeki YDG-H'ye karşı başlatılan ve 8 gün süren operasyonlar sonrası Gara'da eğitim alan ve buradan Cizre'yi ve Sur'u kana bulamak için gönderilen onlarca terörist olduğu ortaya çıktı.

'GARA' ÖZEL BOMBALARLA YERLE BİR EDİLDİ

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, Dağlıca’da PKK terör örgütüne ait mühimmat ve akaryakıt deposu olduğu belirlenen hedeflere hava harekatı düzenlendiği ifade edilmiş.Terör örgütünün en büyük mühimmat deposu olduğu bildirilen Gara Kampı, insansız hava araçlarının NEB adı verilen bombalarıyla vuruldu.