Diyarbakır’da görev yaptığı yıllarda şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan suikastında, Gülen Cemaatine mensup İstihbarat polisleri tarafından Hizbullah Terör Örgütüne bağlı İlimciler grubuna bilgi sızdırıldığı öne sürüldü.

Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un emriyle 1998'de cemaate sızan eski İstihbaratçı Hulusi Cemil Altınlı, suikastın olacağı gün Gaffar Okkan’ın güzergâh bilgilerinin cemaat tarafından Hizbullah Terör Örgütü’ne bildirildiğini iddia etti.

DİLEKÇE SÜMENALTI EDİLDİ

3 Eylül 2010 ve Mayıs 2011 tarihleri arasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Bürosu’na iletilmek üzere Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Hulusi Cemil Altınlı, dönemin paralel örgüt yapılanmasını da tek tek deşifre etti. Altınlı’nın yargıda yuvalandığını iddia ettiği paralelciler tarafından kaybedildiğini öne sürdüğü dilekçeye Manşet gazetesi ulaştı.

Dönemin İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un emriyle cemaate sızdırılan eski İstihbaratçı Hulusi Cemil Altınlı, suikastın olacağı gün Gaffar Okkan’ın güzergâh bilgilerinin cemaat tarafından Hizbullah – İlim Terör Örgütüne verildiğini anlattı.

1994 yılında İstihbarat Daire Başkanlığı’nda polis memuru olarak göreve başlayan Eski İstihbaratçı’nın anlattıklarına göre; Altınlı, 1998 yılında cemaate sızdı. Türkiye’de ilk kez paralel yapı faaliyetlerini devlet adına deşifre eden Altınlı, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın şikâyet dilekçesiyle Fethullah Gülen ve ona bağlı Paralel Devlet Yapılanması (PDY) suç örgütü aleyhine açılan soruşturmada tanık olarak da ifade vermişti.

GÜZERGÂHI HİZBULLAH’A SIZDIRDILAR

Ali Gaffar Okkan’ın Diyarbakır Emniyet Müdürü olduğu dönemde Ülkücü-Cemaatçi çatışması yaşandığını belirten Altınlı, “Ülkücüler cemaatçiler namaz kılıyor bu çocuklar zararsız diyerek kadrolaşmaya izin verdi. Daha sonra şube müdürlükleri içinde gruplaşmalar başladı. Gaffar Okkan da huzursuzluktan haberdar olunca devlet içinde yapılaşmaya izin vermem diyerek dönemin Diyarbakır İstihbarat Şube Müdürü Ali Doğan Uludağ’a olayı çözmesi için emir verdi. Ali Doğan Uludağ, Gaffar Okkan’ın emriyle cemaatçi polisleri şubeden uzaklaştırdı. Diyarbakır İstihbaratında cemaatin gücü kırılınca Gaffar Okkan’a diş bilediler hatta Diyarbakır’dan gitmesi için ellerinden geleni yaptılar” şeklinde konuştu.

Altınlı,  bu sebebten dolayı Gülen Cemaatinin emniyet imamı olan Mustafa K.'ın, Polis memurları Hasan Parlak, Bünyamin Polat, ve Lokman isminde başkomisere emir vererek Gaffar Okkan'ın yol güzergahını, koruma sayısı vb. bilgilerini terör örgütüne sızdırdığını ileri sürdü. Bu süreçte Diyarbakır’daki Hizbullahçıların Gaffar Okkan’a suikast girişimlerinin olduğunu belirten Altınlı, “Hizbullahçılar bir kez emniyetin karşısında ev tutmuşlardı. Ev de kanaslar da deşifre olmuştu” dedi.

CEMAAT - HİZBULLAH EL ELE

Hizbullah’ın içinde cemaat mensubu olan ve devlete çalışan Yardımcı İstihbarat Elemanı denilen bir muhbire Hizbullahçılar’dan Gaffar Okkan’la alakalı güzergâh bilgisi talebi geldiğini anlatan Altınlı, “Bunun akabinde cemaat mensupları abilere bilgi veriyor. Cemaat üst yönetiminden, gerekli istihbarat bilgilerini muhbir elde etmiş gibi muhbire verin talimatı geliyor. Güzergâh bilgilerini,  kaç koruması olduğu bilgileri toparlanıyor. Böylece cemaatçi muhbir Hizbullah’a Gaffar Okkan’ın güzergâh bilgilerini ulaştırıyor, daha sonra da suikast gerçekleşiyor” diye konuştu.

 MUHSİN KOD ADLI LİSE HOCASI ‘PARALEL İMAM’ ÇIKTI

Suikasttan sonra Diyarbakır İstihbarat Müdürü Ali Doğan Uludağ’ın, Batman İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine atandığını anlatan Altınlı, “Ali Doğan Uludağ beni çok sevmişti. Sürekli her konuda konuşuyor görüşüyorduk. Aramızın iyi olduğunu bilen Batman’ın Emniyet İmamı Endüstri Meslek Lisesi’nde Öğretmenlik yapan Muhsin kod adlı Mustafa hoca, bir gün beni çağırdı. Şube müdürü seni seviyor bunu cemaat lehine kullanalım diyerek Ali Doğan Uludağ’dan Gaffar Okkan suikastı konusunda bildiklerini araştırmamı istedi. Bende tamam dedim. Ancak bilgi vermedim. Günlerce bilgi akışı isteği sürdü ancak olumlu yanıt vermedim. Daha sonra cemaat imamı Mustafa Hoca’dan bir de fırça yedim” şeklinde konuştu.

Hulusi Cemil Altınlı,  “Hocanın kendisinden Ali Doğan Uludağ ve Gaffar Okkan ile ilgili neden bilgi talep ettiğini” Cemaate mensup Polis memuru Osman Karakuzu'ya sorduğunda; “Hizbullah'a sızdırılan bilgilerin cemaat tarafından aktarıldığını, aynı zamanda Gaffar Okkan ve Ali Doğan Uludağ müdürün Diyarbakır'da “Hizmet” mensuplarına eziyet ettiklerini” bu nedenle “Cemaat imamı” tarafından bu emrin verildiğini aktardı.

CEMAAT RAHATSIZ!

Dönemin Batman Emniyet İmamı olan Endüstri Meslek Lisesi'nde Teknik dersi öğretmeni  Kod adı Muhsin olan Mustafa Hoca’nın, Ali Doğan Uludağ hakkında bilgi alamadığı için “Cemaat abileri sana kızgın” dediğini anlatan Altınlı, “O gün Mustafa hocayla görüştükten sonra Batman İstihbarat Şube İmamı O.K ile birlikte evden ayrıldık. O.K İzmir’de yapılan operasyonda tutuklanan 11 kişiden biridir” diye konuştu.

Halen İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde Komiser olarak görev yapan O.K’ya Mustafa Hoca’nın kendisine niçin fırça attığını soran Hulusi Cemil Altınlı “İstihbarat şubesinde meydana gelen değişiklikler, paralel yapı içinde huzursuzluk yaratıyor”diye cevap verdiğini aktardı. Altınlı, İzmir Ödemiş Nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Emniyet İmamının 2003 yılında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine tayin olduğunu söyledi.

KOMPLO BELGELERLE TERFİ ALDILAR

Ali Gaffar Okkan suikastının ardından cemaat bağlantılı Batman İstihbarat Şube Müdürü Cemil Ceylan’ın Polis Memuru Ömer Kesinci’ye ait el yazması belge hazırlatarak Hizbullah hücre evinde saklattığı da Hulusi Cemil Altınlı tarafından iddia edildi.

İddiaya göre; hazırlanan belgede, Diyarbakır Emniyet Müdürüne yapılan suikastın bir benzerinin Batman Emniyet Müdürüne gerçekleştirileceğine dair notlar kaydedildi. Bir süre sonra TEM ve İstihbarat şubenin ortaklaşa yürüttüğü Hizbullah-İlim örgütüne yönelik operasyonda polislerin hazırladığı belge hücre evinde bulundu. Belgeyi terör örgütünün hazırladığının algısı yaratıldıktan sonra cemaate mensup Şube Müdürü Cemil Ceylan Emniyet tarafından ödüllendirilip terfi ettirildi.

Cemaatin bu gibi olaylarla kendine yakın polisleri bu şekilde parlatıp terfi ettirdiğine vurgu yapan Altınlı, “Olaydan sonra Hizbullah Hücre evine baskın yapan cemaatçi polisler, Hizbullah’ın Gaffar Okkan suikastını işledik. Batman Emniyet Müdürünü de vuracağız gibi bilgilerin yer aldığı el yazması belgeleri bulmuş gibi yaptılar. Operasyon sonrası dönemin Başbakanı tarafından aranarak tebrik edilen ekip, hem komplo kurdu hem de terfi adlı” açıklamalarında bulundu.