Zonguldak'ta 1 Kasım genel seçiminde sandık başkanı olarak görev yapan Kemal Aydın, Twitter'da kendisi hakkında gerçek dışı ithamlarda bulunduğu gerekçesiyle "fuatavni" hesabını kullanan kişi veya kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hasan Ali Yücel Lisesi'nde "1221" nolu sandıkta sandık başkanı olarak görev alan Aydın, Zonguldak Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, sosyal paylaşım sitesinde "fuatavni" adlı hesaptan 1 Kasım genel seçimleriyle ilgili bir liste paylaşıldığını söyledi.

AK Parti tarafından sandık kurulu başkanlığı teklif edildiğini, çekilen kurada da sandık başkanı olarak görevlendirildiğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu:

"Seçim kuruluna ismim teklif edildi. Çekilen kura sonucunda '1221' nolu sandıkta sandık başkanı olarak görevlendirildim fakat 28 Ekim'de 'fuatavni' hesabını kullanan kişi veya kişilerce ismim, 'AK-Hırsızlar' diye ağır ithamlarla, kişilik haklarını ayaklar altına alacak şekilde yayınlandı. Bunun üzerine seçim boyunca hiçbir açıklama yapmadım. Kamu görevi statüsü taşıdığımızdan dolayı seçimlere gölge düşürmemek için maksatlı bir paylaşım olduğundan dolayı o amaca hizmet etmedik. Herhangi bir açıklama da yapmadık. Basının önüne çıkmadım."

Kemal Aydın, yasal yollardan hakkını aradığını vurgulayarak, "Bu arada kişilik haklarımızı yasal yollardan kullanmak, korumak ve bu kişi veya kişiler kimse bulunup cezalandırılması için suç duyurusu dilekçemi avukatıma yazdırdım. Şu anda yasal müracaatlarımı yapacağım, bunun hesabını soracağız. İlk iş olarak Cumhuriyet Savcılığına müracaat ediyorum. İnşallah Cumhuriyet Savcılığımız bu kişi veya kişiler kimse bulup cezalandıracaktır" diye konuştu.

Aydın, açıklamasının ardından Zonguldak Adliyesine giderek suç duyurusunda bulundu