Fransa, DAEŞ’e karşı operasyon yürüten ve ağırlığını YPG güçlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne destek vermek üzere Suriye’nin kuzeyine özel kuvvetler askeri konuşlandırdığını ortaya çıktı. Uluslararası haber ajanslarına adının açıklanmaması şartıyla bilgi veren bir Fransa Savunma Bakanlığı yetkilisi, özel kuvvet askerlerinin Suriye Demokratik Güçleri üyelerine eğitim ve danışmanlık sağladığını söyledi. Yetkili, “Menbic’deki operasyon açık şekilde Fransa’nın da dahil olduğu belirli sayıdaki ülke tarafından destekleniyor. Bu olağan bir destek, danışmanlık” dedi. Fransa’nın Kuzey Irak’ta 150 özel kuvvet askerinin olduğu biliniyordu. Suriye Demokratik Güçleri’ne 250 ABD özel kuvvet askeri de destek veriyor.
AP ajansının aktardığına göre, Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian da geçen hafta gerçekleşen bir yuvarlak masa toplantısında Fransa’nın operasyona destek verdiğini belirtmişti. Le Drian, “Silah, hava desteği ve danışmanlık konusunda yardım ediyoruz” dedi.
Öte yandan Suriye Demokratik Güçleri’nin DAEŞ’in “Avrupa’ya açılan kapısı” olarak anılan Menbic’i neredeyse tamamen kuşattığı ve kente çıkan yılları kapattığı aktarıldı.