Operasyon başlatılan Cizre'de 11 yaşındaki Salih Edim adlı çocuk sokak ortasında başından vurularak öldürüldüğü iddia edilmişti. Cizreli aile bilginin yanlış olduğunu ve Salih Edim'in yaşadığını söyledi.

AİLEDEN AÇIKLAMA: HABERLER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Sokağa çıkma yasağını sürdüğü Şırnak'ın Cizre ilçesi Cudi Mahallesi'nde Salih Edim'in öldürüldüğü yönünde geçen bilgilere ilişkin bilgi veren Edim ailesi haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

HER İKİSİ DE HAYATTA

Edim'in yakını Mehmet Edim, ailelerinde iki kişinin Salih Edim ismini taşıdığını ve her ikisinin de hayatta olduğunu ifade etti. Olayın duyulması üzerine çok sayıda telefon aldıklarını belirten Edim, kuzenleri ile kendisinin görüştüğünü ve her ikisinin de durumlarının iyi olduğunu dile getirdi.

SABAH SAATLERİNDE PAYLAŞILDI

Sabah saatlerinde sosyal medyaya yayılan bir fotoğrafta nerede olduğu belli olmayan, üzerinde siyah mont bulunan bir kişinin yerde yattığı görülüyordu. Fotoğraf birçok hesaptan, "11 yaşındaki Salim Edim özel harekatlar tarafından vurularak öldürüldü" yorumuyla dolaşıma sokuldu. Bunun üzerine birçok basın kuruluşu da Edim'in öldürüldüğü haberlerini geçmeye başladı. Haberlerde çocuğun Kerem Otel'in yakınında başından vurulduğu yazılıyordu.

KURMACA OLABİLİR

Sokağa çıkma yasağı ve top ateşleriyle başlatılan yoğun operasyondan sağlıklı bilgilerin gelmediği Cizre'den bir yerel gazeteci fotoğrafla birlikte paylaşılan haberlerin doğru olmadığını söyledi. Fotoğrafın yayılmaya başlamasıyla ilçede Edim'in ölümüne dair bilgilerin peşinde koştuğunu kaydeden gazeteci yine de herhangi bir cenaze ya da bilgiye ulaşamadığını belirtti.

Fotoğrafta gözüken sokağın bahsi geçen yere benzemediğini söyleyen yerel gazeteci, iki olasılığın olabileceğini belirterek ya eski bir fotoğrafın paylaşıma sokulduğunu, ya da fotoğrafın bir mizansen olduğunu vurguladı. Aynı gazeteci, fotoğrafın sağ üst köşesindeki kanepe görüntüsünün bir evin avlusunda çekilmiş izlenimi verdiğini, ayrıca fotoğrafta bir kan izinin olmamasının da şüpheli olduğunu kaydetti.