Fırat Kalkanı Harekatı'nda ABD Askerlerinden Operasyona Destek
Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında yapılan bilgilendirmede, Azaz-Rai bölgeleri arasında muhalif unsurlardan oluşan 4 Özel Görev Kuvvet grubunun keşif, gözetleme ve ikmal faaliyetlerinin tamamlanması sonrasında saat 14.00'de kontrol edilen bölgeden güney yönünde ileri harekata başladığı ve saat 18.00 itibariyle harekatın devam ettiği bildirildi. Rai-Cerablus bölgeleri arasında halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti, ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edildi.
İLK KEZ ABD ÖZEL KUVVETLERİ DE DESTEK VERDİ
Tatimus bölgesinde meydana gelen EYP patlaması sonucunda 5 muhalif şehit olurken, 6 muhalif yaralandı. Ayrıca, Azaz-Rai arasındaki bölgede icra edilen harekata koalisyon kapsamında ilk kez ABD Özel Kuvvetleri destek verdi.
5 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ
Harekata ilişkin TSK'dan verilen bilgiye göre, ateş destek vasıtaları tarafından tespit edilen 26 IŞİD hedefine 72 adet Fırtına mermisi atıldı. Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar tarafından hava harekatı icra edilmezken, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak yerde bekler uçak görevlendirildi. Koalisyon güçleri tarafından Kunaytirah, Tatimus, Cakka ve Baragidah bölgelerinde tespit edilen DEAŞ unsurlarına toplam 4 hava harekatı icra edildi. 5 IŞİD mensubu etkisiz hale getirilirken, 5 bina ile 1 havan mevzii imha edildi.
Suriye sınır hattında hava muhalefeti nedeniyle İHA ile keşif gözetleme faaliyeti icra edilemedi. AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülüyor.