Polis, firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın Ukrayna'nın Başkanti Kiev'e 150 km mesafede dağ evinde saklandığını belirledi. Kaçışta görev alan 6-7 kişilik bir ekibin izini süren polis, firarın arkasındaki isimleri ve organizasyonu netleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.
 
UKRAYNA'DA BİR DAĞ EVİNDE
 

İki savcı hakkındaki yakalama kararını yargı mensupları sızdırdı. Öz ve Kara'nın, karardan bir gün önce haberi oldu. Firar sırasında iki savcı, İstanbul'dan Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'na kadar otomobille gitti. Otomobili, Öz kullandı. İki firari, aynı renk elbise giydi. Şapka ve gözlük taktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ise iki eski savcının Türkiye'ye getirilmesi için Ukrayna'yla temasa geçti. Üçüncü firari, eski savcı Mehmet Yüzgeç ise halen aranıyor. Yüzgeç, sahte pasaport kullanmadıysa, yurt içinde gizleniyor. 
 
'İKİ İSİM İÇİN TAKİPTEYİZ'

 
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Roman'yada yakalanan iki polisi hatırlatarak, "İki poliste olduğu gibi gerekli takip yapılacak" dedi
. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, "Madem yanlış bir şey yapmadınız, madem yaptığınız şeyler hukuk içerisinde olan şeylerdi madem kendinizi Türkiye'nin hukuk sistemi içinde savunabilecek bir kamu görevi inşa ettiniz, niye kaçar gidersiniz?" ifadelerini kullandı.