Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nden firar eden 6 mahkum ile ilgili Elazığ E Tipi Cezevi'nde tutuklu bulunan bir infaz koruma memuru intihar etti.
ÇARŞAFLA KENDİNİ DEMİR KORKULUKLARA ASTI
Diyarbakır'da firar eden mahkumlarla ilgili 4 aydır Elazığ'da tutuklu bulunan Ceza İnfaz Koruma Memuru Mahmut U., sabah saat 07.00 sıralarında çarşafla kendini pencerenin demir korkuluklarına astı.
KURTARILAMADI
Arkadaşları tarafından asılı bulunan ve indirilen Mahmut U. yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybetti. Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından Mahmut U.'nun cansız bedeni otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


CEZAEVİNDEN KAÇAN 6 PKK'LIYA YARDIMLA SUÇLANIYORDU
5 Mart 2016 tarihinde Diyarbakır D Tipi Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'ndan terör örgütü üyesi 6 mahkum firar etmişti. Firar eden mahkumlarla ilgili yapılan soruşturmada 'Kaçmaya İmkan Sağlama' suçundan aralarında cezaevinde görevli infaz koruma memuru Mahmut U. ile birlikte 3 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan 3 şüpheli 17 Mart 2016 tarihinden itibaren Elazığ E Tipi Ceza infaz kurumundaydı.
6 PKK'LI CEZAEVİNDEN KAÇMIŞTI
Cezaevinden firar eden Diyar Kaydu, Ulaş Arslan, Beşir Arcagök, Osman Kılıç, Devrim Kavak ve Ramazan Aslan ağırlaştırılmış müebbet hapis hükümlüsü. Altısı da çoğu ölümle sonuçlanmış silahlı ve bombalı saldırılarında bulunmak, ülke birliğini ve bütünlüğünü bozmak suçlarından mahkûmlardı.