Figen Yüksekdağ, Van'daki terör saldırısının sinyallerini önceden verdiği iddiaları. Bugün mübarek kurban bayramının ilk saatlerinde VAN'ı kana bulayan ve 48 vatandaşımızın yaralanması ile sonuçlanan terör saldırısından henüz bir kaç saat evveli HDP Eş Genel BAşkanı Figen Yüksekdağ, çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Yaklaşık birgün öncesinde açıklama yapan Yüksekdağ, tehditvari bir girişim ile bayramlarını zehir edeceğiz tarzında bir açıklama yapmıştı. 
Bugün sabah Van'da düzenlenen saldırı sonrasıda Yüksekdağ'ın bu açıklaması kamuoyu gündeminden kaçmadı ve acaba terör saldırısının sinyallerini mi verdi sorusunu akıllara getirdi. Kamuoyunun diikkatinden kaçmayan bu ayrıntı da Yüksekdağ;  Figen Yüksekdağ, dün saat 17.00 sularında yaptığı açıklamada "Halkımıza ve bizlere düğünleri, bayramları zehir edenler çok iyi bilsinler ki onların da bayramlarının, düğünlerinin tadı tuzu kaçacak" demişti.
PKK BAYRAMI KANA BULADI
Yüksekdağ'ın söz konusu açıklamasının üzerinden henüz 24 saat bile geçmeden tüm yurtta bayram namazları kılınıp Kurban ibadetleri yerine getirilmeye başlanırken terör örgütü PKK Van'da bomba yüklü araç ile katliam girişiminde bulundu. 48 vatandaşımızın yaralandığı saldırı Yüksekdağ'ın saldırıdan haberi olduğu ve bunun sinyalini verdiği yönünde yorumlara neden oldu.