Konya’da özel bir fidanlıkta çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yaklaşık 30 bin metrekarelik alanı etkisi altına alan yangında fidanlık görevlileri alevlerin yayılmasını önlemek için elleriyle toprak atarak yangını söndürmeye çalıştı.
Yangın, saat 16.00 sıralarında merkez Meram ilçesi Dutlukır mevkisinde bulunan özel bir fidanlıkta meydana geldi. İddiaya göre, yol kenarında bulunan kuru otlar tutuşarak, özel bir fidanlıktaki çam ağaçlarına sıçradı. Kuru otların etkisiyle fidanlıktaki ağaçlar bir anda alevlere teslim oldu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay mahalline intikal eden ekipler yangına müdahale etti.
Fidanlık görevlileri de yangına toprak atarak söndürmeye çalıştı
Kısa sürede geniş bir alanda etkili olan yangına itfaiye ekipleri müdahale ederken, bir yandan da fidanlık görevlileri alevlerin yayılmasını önlemek için çaba sarf etti. Çok sayıda görevli, kuru otların bulunduğu alanda alevlere toprak atarak yangının yayılmasını önlemeye çalıştı. İtfaiye ekipleri, yaklaşık 30 bin metrekarelik alanı etkisi altına alan yangının iç tarafta bulunan binalara gelmeden söndürmek için yoğun çaba harcadı. Yangın nedeniyle alan yoğun şekilde duman altında kalırken, fidanlık içerisinde bulunan iki görevli dumandan zehirlenerek ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
Yetkililer yangının çıkış nedeni araştırıyor.