İngiltere'de yayın yapan Times gazetesi, Türkiye'nin darbe girişimi sonrası giriştiği tasfiyeler kapsamında, Gülen cemaatiyle bağlantılı oldukları gerekçesiyle yurtdışında okuyan en 30 öğrencinin bursunu kestiğini yazdı.
BBC Türkçe'nin Times gazetesinden aktardığı habere göre 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yurtdışında okuyan birkaç yüz öğrencinin, FETÖ’yle bağlantılı oldukları gerekçesiyle burslarının kesildiği ve vasıflarının Türkiye'de geçerli olmayacağı bildirildi.
Times haberde "İngiltere'deki üniversitelerle bağlantılı toplam 66 öğrenci kara listeye alındı. Yaklaşık onu, daha sonra listeden çıkarıldı. Bazıları hâlihazırda eğitimlerini tamamlamış ve eve dönmüştü. Ancak 30 tanesi hâlâ İngiltere'de bulunuyor. Yaklaşık 10 tanesi Leicester Üniversitesi'nde" ifadelerine yer verdi.

Bu öğrencilerden 6'sıyla görüştüğünü ifade eden gazete, öğrencilerden bazılarının hâlihazırda veya önceden FETÖ’yle ilişkili olduğunu ya da bu hareketle bağlantılı kurumlarla ilişkilerinin olduğunu kabul ettiklerini, ancak darbe girişimiyle alakalarının olmadığını ve girişimi desteklemediklerini söylediklerini belirtti.