Kırklareli’nde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik soruşturmada, örgütün eğitim kurumlarındaki öğrentilerini de kategorilere ayırdığı ortaya çıktı.

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı soruşturmada FETÖ’nün okul ve dershanelerdeki öğrencileri 1’den 5’e kadar gruplara ayırdığı anlaşıldı. 

Cemaat ablalarının özellikle 5’lik denilen öğrencileri iyi bildikleri ve daha çok ilgilendikleri anlaşıldı. 1’lik öğrencilerin, yapıyla hiçbir alakası olmayan, yapının fikri yapılarına uymayan, karşı bir duruş sergileyen, sigara ve alkol kullanan, kız ya da erkek arkadaşı olanlardan oluştuğu tespit edildi. 

Zaman, Bugün, Sızıntı 2’lik öğrencilerin, 1’lik öğrencilere göre daha ılımlı ancak yine kız ya da erkek arkadaşları olduğu, 3’lük öğrencilerin, Kuran bilen, okuyan, üzerinde çalışılırsa kazanılabilecekler olduğu, 4’lük öğrencilerin tesettürlü ve namazını beş vakit kıldığı, 5’lik öğrencilerin ise tesettürlü, namazını  5 vakit kılan, bu yapıyla bağı sıkı olan, ailesinin de bu yapıyla bağı bulunan, yapının rahatlıkla kullanabileceği ve Fetullah Gülen’i tanıdığı anlaşıldı. Okullardaki öğretmenlerle -2. katta sohbetler yapıldığı, Zaman ve Bugün gazeteleri ile Sızıntı dergisi aboneliğinin zorunlu kılındığı, Pak-İş sendikasına üyeliğin yapıldığı tespit edildi. Pak-İş sendikasına üye yapılanların maaşlarından 5 lira aidat kesildiği belirlendi. Cemaate yakın gazetelerden Meydan ve Özgür Düşünce isimli gazetelerin de okul ve dershanelere geldiği, STV kanalı kapatıldıktan sonra Can Erzincan kanalının izlenmesi hususunda aktarımlar yapıldığı anlaşıldı.

İlde faaliyet gösteren kolejdeki kız öğrencilerinin belli dönemlerde toplu halde cemaatin evlerine götürüldüğü tespit edildi. Kolej binasının -2. katında bölge ablalarının katılımıyla toplantılar düzenlendiği, sohbet adı altında Fetullah Gülen kitaplarının okunduğu, kitaplara ilişkin sorular sorulduğu ve FETÖ mensuplarının bu şekilde test edildikleri belirlendi. Okul yöneticilerinin, darbe girişiminden önce öğretmenler odasında tutuklamalar olduğu zaman, “AKP’ye oy verenler düşünsün, bu tutuklamalar onların yüzünden oluyor” diye konuştukları da iddia edildi. 
Kime oy vermeyeceğinizi biliyorsunuz’

İldeki diğer bir kolejde ise son milletvekili seçimlerinden önce okul müdürü tarafından toplanan öğretmenlere hitaben bir konuşma yapıldığı, söz konusu müdürün bu konuşmada, “Kime oy vermeyeceğinizi biliyorsunuz” dediği öne sürüldü. Öğretmenlerin müdürün bu konuşmasına sessiz kaldığı öğrenilirken, ayrıca milletvekili seçimlerinde kolejdeki çoğu öğretmenin de gözlemci olarak görev yaptığı anlaşıldı.