Uşak’ta FETÖ’ye yönelik 7 ilde gerçekleştirilen soruşturma kapsamında gözaltına alınanlar arasında bulunan eski Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu çalışanı Y.Ş’nin evinde, 1994’te kaleme alındığı belirlenen ajanda ele geçirildi. Polis ekipleri, ajandada yazılı, örgütün iç yapılanması, işleyişin nasıl olacağı, örgüt mensuplarının harekât tarzları ve uyulması gereken kuralları içeren “örgüt iç tüzüğü” mahiyetindeki notları incelemeye aldı.
Notlar arasında ismi geçen bazı kişilerin ise örgütte önemli kademelere geldiği iddia edildi. 23 yıl önce yazılan dokümanın “Hizmet Düsturumuz” başlıklı bölümünde, örgüt elebaşından gelen talimatlar doğrultusunda evlerde yetiştirilen örgüt üyelerinin zamanla kamu kurumlarının üst kademelerine gelinceye kadar ki süreçte hareket tarzlarını gizlemeleri ve önemli olanın örgüt hiyerarşisi olduğu ifade ediliyor. Metinde ayrıca şu ifadeler yer alıyor: Tüm makamları yetiştiren evlerdir, her şey değişir ama evlerdeki sistem değişmez. Çağlarla oynamak için nesiller yetiştirmek şarttır, hedef Türkiye değil cihandır. Yetiştirilen mensuplar tüm görevleri harfiyen itiraz etmeden yapmalıdır.

Örgüt içi rotasyonun 3 yılda bir zorunlu olduğunun da belirtildiği notlarda, “Beş sene içinde Orta Asya karşılıklı görev üstlenilecek” ifadesi bulunuyor. Bu arada ele geçirilen dokümanda el yazısıyla terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in 1980 darbesinden önceki vaazının iyi okunması gerektiği şeklinde bir ibarenin de bulunduğu kaydedildi. Adli kontrol kararıyla serbest bırakılan Y.Ş’nin ise emniyetteki ifadesinde, ajandanın 82 yaşındaki annesine ait olduğunu iddia ettiği öğrenildi.