Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile arasındaki bağlantı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından derinlemesine araştırılıyor. MİT'e ait yardım TIR'larının görüntülerini yayınladığı gerekçesiyle tutuklanan Can Dündar'ın banka hesapları ve telefon kayıtları incelemeye alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelen istihbarat raporlarında Can Dündar'ın 17 Aralık operasyonlarıyla ilgili çektiği belgeselin arkasında FETÖ'nün olduğu bilgisi yer alıyor.


MÜFETTİŞLER ARAŞTIRIYOR

FETÖ'ye bağlı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı tarafından Can Dündar'a belgeseli hazırlaması için 2 milyon dolar teklif edildiği savcılığa ulaşan istihbarat raporlarında yer aldı. Bu iddialarla ilgili ayrıntılı inceleme için çalışma başlatan savcılık, Dündar ve ailesinin banka hesaplarının Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından incelenmesi talimatı verdi. MASAK müfettişleri Dündar ve ailesinin banka hesaplarındaki hesap hareketlerini derinlemesine rapor edecek.

Can Dündar ve Erdem Gül, ifade verirken CHP'li vekiller Sezgin Tanrıkulu ve Barış Yarkadaş da destek için adliyeye gelmişti.

YEŞİL ARACILIĞIYLA MI VERİLDİ

Paranın Dündar'a Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'nın firari başkanı Mustafa Yeşil tarafından verildiği iddia ediliyor. Bu nedenle Dündar'ın geçmişe dönük telefon görüşme kayıtlarını da incelemeye aldı. Firari Yeşil'in görüşme kayıtlarını da mercek altına alan savcılık, ikilinin geçmişte görüşüp görüşmediğini tespit edecek.

CAN VE DÜNDAR İÇİN ÇİFTE MÜEBBET

Dündar ve Gül'ün ''cebir ve şiddet kullanarak hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak” suçundan müebbet, “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” ve ''silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek isteyerek yardım etme'' suçlarından 35'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

Mustafa Sait Özkan - Yeni Şafak