Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, örgüt üyelerince devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları (İK) departmanı gibi kullanıldığı ileri sürülen dernekle ilgili araştırmalar sürüyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince 4 aylık çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 11 dernek yöneticisi ve çalışanının sorgusu devam ediyor.

Dernek yöneticilerinin, öz geçmişleri havuzda toplanan yaklaşık 10 bin kişi arasındakilerle mülakat yaptıkları, özellikle "17-25 Aralık" operasyonları sonrasında işe yerleştirdiklerine deşifre olmamaları için kesinlikle uymaları gereken kuralları içeren listeler verdikleri ileri sürüldü.

İŞTE O KURALLAR

İşe yeni giren kişilerin, FETÖ/PDY ile bağlantılarının ortaya çıkmaması için dikkatli olmaları gerektiğinin özellikle vurgulandığı, ilk önce sosyal paylaşım sitelerindeki hesaplarını silmeleri istendiği iddia edildi.

Bu kişilerin, internette okudukları haber ya da köşe yazılarına kesinlikle yorum yapmamaları, cemaatle bağlantılı iş yerlerinde ödemeleri kredi kartı yerine nakit gerçekleştirmeleri, bağlantılı bankalardan hesap açtırmamaları ve kredi kartı almamaları konusunda da uyarıldıkları öne sürüldü.

Elektrik, su, doğalgaz ve telefon aboneliklerini başka isimlerle açmaları, aynı akaryakıt istasyonlarından özellikle taşıtmatikle yakıt almamaları, akaryakıt ödemelerini nakit yapmaları gibi konularda da uyarıldıkları ileri sürülen kişilere, yeni GSM hattı kullanmamaları, telefonla diğer FETÖ üyeleriyle kesinlikle görüşmemeleri şartı koşulduğu iddia edildi.

Otel ya da başka tesislerdeki toplantılar için grup yerine kişisel rezervasyon yaptırmaları, cemaatle bağlantılı işletmelerde konaklamamaları konusunda uyarıldıkları iddia edilen yeni işe yerleştirilenlerden, FETÖ'ye yakın dergi ya da gazete almamaları, deşifre olmamak için kapının önüne başka gazeteler koymalarının istendiği ileri sürüldü.