Pensilvanya'daki teröristbaşı FETO ile örgütün sorumluları, havalimanlarına da bulaşmış.

FETÖ'nün bilinmeyenleri gazeteci Kemal Gümüş'ün kaleme aldığı 'İşgalin Yapı Taşları' isimli kitapta ilk kez gün yüzüne çıktı.

Gümüş, örgütün Türkiye'nin hatta dünyanın damarlarına sızma yolunda izlediği telekulak, casusluk, şantaj, kara para akışı ile illegal yöntemlerini tek tek anlattı.

Kitapta örgütün sözde Atatürk Havalimanı sorumlusu olan Alaattin İlyas Yağmur'un tanık ifadeleri de yer aldı. Yağmur, örgütün havalimanlarını casusluk üssü olarak kullandığını vurguladı.

İşte Yağmur'un ifadeleri:

"FETÖ, dinleme cihazlarını bavullarla Hindistan'dan getirirdi. Havaalanına bilgi taşıyacak kişinin uçacak yolcuyla buluşturulması gerekiyorsa, bu şahsın üzerinde başka bir kimlik olması sağlanırdı. İrtibat, dijital bir aletle olmazdı.

Örgüt; bir iki gün öncesinden trafiği kuracak kişi ile irtibata geçilecek kişinin alanda buluşacağı yeri, saat ve tarih olarak belirlerdi. İrtibatın mesai saatleri içerisinde olması sağlanırdı. Daha önce belirlenen noktada örgütün irtibat elemanı, gelecek kişinin kimlik bilgisini bilmez ama gelen kişi bilir ve gelene, irtibat elemanıyla ilgili bir tanıtma yapılırdı.

Bu tanıtım neticesinde gelen kişi bekleyenle buluşurdu. Eğer bekleyenin havaalanındaki etkinliği yüksek ise terminal ana giriş güvenlik kontrolüne tâbi tutulmadan ön terminal pasaport öncesi salona alınması sağlanırdı. Kesinlikle sabit kameranın olmadığı yerlerden geçilmesi sağlanır, yani yolcu kontuar önleri, tuvalet girişleri gibi yerlerde bekleme yapmazdı.

Dış hatlardaki irtibat için alana personel apron kartıyla girilirdi. Pasaport kontuarlarında da geçiş için kolaylık sağlanırdı. Pasaport sonrasında daha önceden belirlenen sabit kameraların olmadığı kafeler ve bekleme salonları tercih edilirdi. Pensilvanya'ya bilgi götüren kuryeler ise Zaman gazetesi yazarlarıydı"

FETÖ'nün firari "Hava Kuvvetleri sorumlusu" Adil Öksüz, darbeden 2 gün önce havalimanında görüntülenmişti. Öksüz ile Kemal Batmaz, Akıncı Üssü'nde yakalanmış, Öksüz salıverilmişti..