İzmir'de görülen ‘Askeri Casusluk/Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası’yla ilgili terör örgütü FETÖ/ Paralel Devlet Yapılanması’na yönelik 14 ilde düzenlenen operasyonda, aralarında üst düzey emniyet müdürlerinin de bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan üç TÜBİTAK görevlisinden ikisinin Rusya’ya, birinin de Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçtığı ortaya çıktı.


İKİSİ EMNİYET MÜDÜRÜ

İzmir Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato’nun talimatı ile polis ‘Askeri Casusluk / Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma Davası’yla ilgili haklarında yakalama kararı bulunan 24 kişinin yakalanması için dün sabah erken saatlerde düğmeye bastı. Belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda Emniyet Müdürleri Ahmet Emin Çakıcı ve Hakan Arık, Başkomiser Aykan Arıkanoğlu ile 15 polis gözaltına alındı.

SAVCILARLA AYNI YERDE

Haklarında yakalama kararı bulunan zanlılardan TÜBİTAK görevlileri Süheyl Mustafa Keskin ve Yalçın Çakmak’ın Rusya’ya, Burak Akoğuz’un ise Birleşik Arap Emirlikleri’ne kaçtığı ortaya çıktı.Üç TUBİTAK görevlisinin Hollanda’ya kaçan firari savcı Fikret Seçen’le aynı gün yurtdışına çıktıkları tespit edildi. Adreslerinde bulunamayan üç kişi ise polis tarafından aranıyor.

SAHTE DELİLCİLER

İzmir’e götürülen zanlıların, ‘Askeri Casusluk/Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma’ davasının soruşturma, sürecinde ev ve iş yeri aramalarına katıldıkları, sanıklar hakkında ürettikleri sahte delillerin ele geçirilmesinde rol aldıkları, dijital veriler hakkında usule aykırı rapor düzenledikleri iddia edildi.