İzmir merkezli 8 ilde düzenlenen "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınanların sayısı 22'ye çıktı.

İzmir Terör ve Örgütlü Suçlar Savcısı Okan Bato'nun yürüttüğü Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, İzmir'deki 14 adres ile Sivas, Gümüşhane, Çanakkale, Kütahya, Denizli, Aydın ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda yakalananların sayısı 22'ye yükseldi.

TEHDİT VE ŞANTAJLA ÖRGÜTE DESTEK

Aralarında öğretmen, iş adamı ve serbest meslek sahiplerinin de bulunduğu, yöneticisi ve üyesi oldukları örgüte ikna, tehdit ve şantajla destek sağladıkları iddia edilen zanlıların emniyetteki sorgusu sürüyor. 

ÖRGÜTÜN 15 YILLIK ARŞİVİNİN ELE GEÇİRİLDİĞİ İDDİASI

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada son 15 yılda örgüt adına topladıkları para, çek ve senet bilgileriyle destek talep ettikleri iş adamları ve esnafın örgüte yakınlık derecesine göre fişlendiği bilgilerin yer aldığı arşivin ele geçirildiği öne sürüldü.

ZANLILARDAN İTİRAFLAR

Zanlılardan bazılarının örgüt adına faaliyet gösterdiklerine dair itirafta bulundukları öğrenildi. Öte yandan, evinde yapılan aramada bazı dijital verilerine el konulan ve örgütün Ege Bölgesi sorumlusu olduğu iddia edilen Bekir Baz'ın bir süre önce yurt dışına kaçtığı ileri sürüldü.

21 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Dün, İzmir merkezli 8 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda, örgüte finansal destek sağladığı iddia edilen 21 kişi gözaltına alınmıştı.