Fethullah Gülen'in kalp ve solunum yetmezliğinden 72 yaşında vefat eden kardeşi Seyfullah Gülen, Erzurum'da binlerce kişinin kıldığı cenaze namazı ardından toprağa verildi.



Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki Lalapaşa Camii'nde öğleyin kılınan ve hiçbir protokol üyesinin katılmadığı cenaze namazına Seyfullah Gülen'in, Samanyolu TV ana haber spikeri oğlu Kemal Gülen, kardeşleri, yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.

Cenaze namazını Fethullah Gülen'in medrese arkadaşı ve Erzurum'un kanaat önderlerinden Hatem Bilge kıldırdı. Cenaze namazının kılınması ardından Seyfullah Gülen'in cenazesi ambulansa konularak defnedilmek üzere Pasinler ilçesine bağlı Korucuk köyüne götürüldü ve burada defnedildi.


(Samanyolu TV ana haber spikeri Kemal Gülen, cenazede gözyaşlarını tutamadı.)

GÜLEN AİLESİNİN 2. ÇOCUĞUYDU

Seyfullah Gülen, 2'si kız 8 çocuklu ailenin en büyüğü Fethullan Gülen'den sonra ikinci çocuğuydu. Atatürk Üniversitesi'nden işçi emeklisi Seyfullah Gülen, 4 ay önce geçirdiği kalp krizi nedeniyle Erzurum'daki Özel Şifa Hastanesi'nde tedavi altına alınmıştı.

Kalp ve solunum yetmezliği bulunan Gülen, 1 ay önce de beyinde pıhtı atması nedeniyle yoğun bakıma alınmıştı.

Geçirdiği kısmi felç sonrası yaşam destek ünitesine bağlanan Seyfullah Gülen, 28 Kasım günü saat 07.30 sıralarında vefat etti. Gülen, evli ve 9 çocuk babasıydı.