Rizespor maçı sonrası silahlı saldırının şokunu atlatamayan sarı-lacivertlilerde yabancı oyunculara ailelerinden çağrı var.

ALVES: AİLEM AYRILMAMI İSTİYOR

Vatan'ınn haberine göre; Sarı-lacivertlilerin Portekizli savunmacısı Bruno Alves sabahki idmanda hissettiklerini ve ailesinin duyduğu endişeyi şu sözlerle kelimelere döktü: "Portekiz ve Avrupa'dan Türkiye her gün bombaların patladığı bir Ortadoğu ülkesi gibi duruyor. Belinde silahla dolaşan insanların olduğu, can güvenliğinin olmadığı bir yer Türkiye. Bunu ben demiyorum ama böyle bir imajınız var. Yaşadığımız son olaydan sonra telefonlarım susmadı. Art arda mesajlar alıyorum. Herkes hayatımdan endişe ediyor. Ailem ve sevdiklerim buradan ayrılmamı istiyorlar."

SOW: DUALAR OKUYARAK GİTTİM

Attığı 2 golle Rize'de yıldızlaşan Moussa Sow da eve kadar dualar okuyarak gittiğini belirtirken "Hatta ailem, ben eve gidene kadar telefonla konuşmayı kesmedi ve emin olmak istedi. Takım olarak üzerimizden bu psikolojiyi nasıl atlatırız bilemiyorum. Her deplasmana çıktığımızda yaşadığımız bu kötü günü hatırlayacağız. 'Fenerbahçe'yi bırak' diye ailemden baskı yiyorum" şeklinde konuştu.

KADLEC: PANİK OLSA ÖLEBİLİRDİK

Michal Kadlec de endişesini şu şekilde dile getirdi: "Biz futbolcuyuz ve işimiz futbol oynamak. Ancak öyle bir noktaya geldik ki canımız tehlikede. Otobüste panik hali olmuş olsaydı ölebilirdik. Yaşadığımız anın bir tarifi yok. Futbol sevgisinin sonunda ölüm varsa bunun adı spor olamaz. Ben geleceğim adına endişeliyim."