Bloomberg HT'de Fatih Kuşçu'nun sunumuyla yayınlanan "Spor Saati" programının yorumcusu Fatih Altaylı, "Futbolda şikede kumpas" davasının ardından açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım'a cevap verdi.

"CEMAATÇİLERİ AZIZ YILDIRIM GETİRDİ"

Hürriyet'te yer alan habere göre Altaylı, "Cemaatçileri kulübe üye yapan Aziz Yıldırım'ın 'cemaate karşıydım' deme hakkı yok" ifadesini kullandı.

"HAKAN ŞÜKÜR VE ARİF ERDEM KADAR EMRE BELÖZOĞLU DA CEMAATÇİYDİ"

"Aziz Yıldırım cemaatçi bir sürü emniyet mensubunu, bir sürü kişiyi bu kulübe üye yaptıysan sen de 'cemaate karşıydım' deme hakkına sahip değilsin. Bunların terör örgütü olduğunu biliyordun, falan demiyorum. Katiyen böyle bir iddiam yok. O zamanlar cemaat makbuldü, sen de öyle yaptın.

Fenerbahçe, İstanbul'da görev yapan üst düzey kamu görevlilerin hepsini kulübe üye yapar, çıkıp yapalım. Galatasaray bunu pek yapmazdı eskiden. Özellikle Adnan Polat döneminde bunlar yapıldı. Galatasaray bunların bir kısmını attı, bir kısmını da atacaktır diye düşünüyorum. Cemaatçi kulüp olarak Galatasaray'ın gösterilmesine çok kızıyorum. Kardeşim kim değildi?

"EMRE DE CEMAATÇİ"

Galatasaray'da yönetimde yoktu mesela ama futbolcularda vardı. Peki mesela Emre Belözoğlu cemaatçi değil miydi Fenerbahçe'de oynayan. Net bilinen bir şey. Arif Erdem, Hakan Şükür ne kadar cemaatçiyse Emre de o kadar cemaatçiydi. Bu cemaatciler o zamanlar makbul insan olarak gezinip futbolcuları, ünlüleri kendi içlerine katıyorlardı. Biz küfür yedik, dinlendik ama bir gün teslim olmadık."