Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşesinde ABD'de "Türkiye aleyhtarı" bir siyaset veya yönetim anlayışının hızla yükseldiğini savundu.

Fatih Altaylı'nın "Türkiye’ye karşı oyun planı" başlığıyla yayınlanan yazısının ilgili bölümü şöyle:

TÜRKİYE ŞEYTANLAŞTIRILIYOR

"Başta Almanya ve Avrupa’nın pek çok yerinde olduğu gibi ABD’de de “Türkiye aleyhtarı” bir siyaset veya yönetim anlayışı hızla yükseliyor.Türkiye, daha doğrusu Türkiye’deki yönetim anlayışı ve biçimi hızla “şeytanlaştırılıyor”, Türkiye’nin “dünya düzeni dışına çıktığı”medya kampanyalarıyla zihinlere yerleştiriliyor.

ORTADOĞU DİKTATÖRLÜĞÜ İMAJI VERİYORLAR

Türkiye’yle ilgili olarak “tipik bir Ortadoğu diktatörlüğü” imajı Batı toplumlarının hafıza kodlarına yerleştiriliyor.

ABD DERİN DEVLETİ TÜRKİYE'YE KARŞI OYUN PLANLIYOR

Türkiye’de de iktidar bu algıyı yaratmak isteyenlere bol bol malzeme vermekten, tabloyu olduğundan daha kötü göstermek isteyenlere bahaneler yaratmaktan geri kalmıyor. (Bkz Cumhuriyet davası gibi)

Zarrab davası da bunun unsurlarından biri. Davaya Türkiye’den bir kamu bankasının yöneticilerinin karıştırıldığı yetmezmiş gibi, bir de eski bakan sanık koltuğuna oturtuluyor.

BU TRUMP'I AŞAN BİR İŞ

Büyük ihtimalle başka siyasetçiler de bu davanın konusu olacak gibi görünüyor. Türkiye ise tepki gösteriyor, Trump’ı arıyor. Ben size söyleyeyim, bu dava Trump’ı aşan bir iş. Bu ABD’nin derin dış politikasının yansımalarından biri. ABD’de “derin devlet” çok açık biçimde Türkiye’ye karşı bir oyun planlıyor. Bu oyunun Türkiye için hiç beklenmedik noktalara gitmesi, ABD’nin oyun planı içinde olabilir diye görüyorum.

HUKUKSUZ ÜLKE İMAJINI OTURTACAKLAR

Önce Türkiye’yi uluslararası kurallara uymayan, Batı çıkarlarıyla çelişen bir Ortadoğu diktatörlüğü olarak tanımla.

İçerideki gazeteciler, içerideki siyasetçiler, tutuklanan yabancılar üzerinden hukuksuzluk yapan bir ülke olma imajını oturt.Bundan sonra gelinecek aşamalar çok daha korkutucu olmaya aday.

PKK İLE KARGAŞA ORTAMI

Yarın öbür gün özellikle Güneydoğu’da PKK ile bir “kargaşa” ortamı yarat. Türkiye’nin buna sert müdahalesini bekle.

TÜRKİYE'YE ULUSLARARASI MÜDAHALE

Bu müdahalenin ardından Türkiye’yi iyice suçlu haline getir. Ve sonrasında Türkiye’ye uluslararası müdahaleyi gündeme taşı. Ve daha sonra da Türkiye’ye müdahale et. Tezgâhlanan senaryo bu gibime gelmeye başladı. Türkiye’nin bir oyun planı var mı bilmiyorum. Ama rakibin antrenmanlarından gördüğüm planı bu.