Habertürk gazetesi yazarı fatih Altaylı, Demirören Medya yöneticisi Mehmet Soysal'ın televizyon kanallarıyla ilgili önerisine "Kanal D ve CNN Türk'ü paralı yapın, engel mi var?" şeklinde yanıt verdi. Gazeteler son yıllarda birer birer kapanıp yoluna internet mecrasında devam ediyor. Satılmayan gazeteler zarar edince medya yöneticileri de yeni çareler aramaya başladı. 

Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, "Sigaraya 15 lira, çaya 5 lira verenler gazeteye 1 lira vermiyor. Televizyonları izlemenin de bir ücreti olmalı" şeklindeki sözleri medyada geniş yankı uyandırdı. Mehmet Soysal'ın bu sözlerine Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan yanıt geldi. Mehmet Soysal'a "Elinin altındaki internet sitelerini hemen yarın, bu yazıyı okuduktan birkaç dakika sonra paralıya çevirebilir.

Keza televizyon kanallarını da paralı hale getirebilir" diyen Altaylı, bedava iken izlenme sıkıntısı çeken kanalların para ile izleyici bulmasının daha zor olacağı uyarısında bulundu. Fatih Altaylı, bugünkü yazısının " Paralı yapın engel mi var?" başlıklı o bölümü: Demirören Medya Grubu’nun en üst düzey profesyoneli Mehmet Soysal dostumuz medya içeriklerinin bedava olmasından şikayet etmiş. Doğru söylüyor, gerek internet, gerekse TV içerikleri bedava. Ama bu bir “şart” ya da “yasal zorunluluk” değil. Mehmet Bey bundan şikayetçi ise elinin altındaki internet sitelerini hemen yarın, bu yazıyı okuduktan birkaç dakika sonra paralıya çevirebilir. Keza televizyon kanallarını da “paralı” hale getirebilir.

Mesela Kanal D’yi aylık belirli bir ücret, CNN Türk’ü belirli bir ücretle izletebilir. Hatta ikisini birden alana bir indirim bile yapabilir. Bunun önünde hiçbir engel yok. Ancak sorun şu ki, bedava iken izlenme sıkıntısı çeken kanallara para ile izleyici bulmak daha da zor olabilir. Yine de Digitürk’ün sahibi Bein Medya’dan gelir paylaşımı istemek tüm kanalların hakkı. En kestirme yol da bu şimdilik.