İzmir’de Göztepe Kız Meslek Lisesi’nde okuyan iki genç kız, perşembe günü birlikte okuldan çıktıktan sonra bir daha evlerine dönmedi. 17 yaşındaki kızı Yağmur’un sağ salim evine dönmesini isteyen anne Aysel A., kızından yedi gündür hiçbir haber alamadığını, kayıp başvurusu yaptıkları polislerin de kızını bulamadığını belirterek yardım istedi. 
Diğer lise öğrencisi Y.D.’nin ise son olarak 28 Eylül 2014 saat 19.54’te, Facebook’ta, "Hayat b.k gibi yanlışlar çoğaldı mutsuzluk artı" yazdığı görüldü. Arkadaşları da bunun altına,"Y. herkes senin için perişan oldu sen hala umursama takıl kafana göre", "Ya Y. nerelerdesin ya özele gel kardeş özele gel herkes perişan", "Y. nolur don kardeşim anneni babani düşün biraz nolur gel", "Ya kendi mi gitmiş biyerlere biri mi kaçırmış" yorumları yaptı.

Lise 10. sınıf öğrencileri Yağmur ile sınıf arkadaşı Y.D., geçen perşembe günü ders bitiminde okuldan birlikte çıktı. En son arkadaşları tarafından okulun kapısında görülen iki genç kız ortadan kayboldu. Yaklaşık bir haftadır kızlarının nerede olduğunu bilmeyen aileleri de çalmadık kapı bırakmadı. Polise ve savcılığa başvurdular ancak bugüne kadar hiçbir sonuç alamayan aileler perişan oldu. Yağmur’un annesi Aysel A., “En son sabah evden uğurladım, okula gitti. Sonra beni arayıp, ‘Anneciğim, eve mi geleyim, konservatuara mı gideyim?’ diye sordu.

Ondan sonra bir daha haber alamadık.” dedi. Kızının nereye gittiği konusunda hiçbir bilgileri olmadığını söyleyen A., “Sadece eve gelmesini istiyorum. Okuldan çıkarken yanında bir arkadaşı varmış, arkadaşları söyledi. Kızımı gören, duyan kimse olmamış. Polise, savcılığa müracaat ettik. Onu bulmak için her yerde geziyoruz, parklara bakıyoruz, gelir diye bekliyoruz, bir haber yok. Kızım beni izliyorsa evine dönsün, onu affedeceğim, hiçbir şey yapmayacağım, sadece dönsün.” diye konuştu. Kızının daha önce böyle bir şey yapmadığını, böyle bir şey yapacağına dair farklılık hissetmediğini dile getirdi. Kızının birlikte gittiği arkadaşını okulda gördüğünü ancak tanımadığını ifade eden A., “Okul açılalı 10 gün oldu, 10 gündür arkadaştılar. Kızımın sınıfına bu yıl gelmiş. Diğer kızın ailesiyle de görüştüm, onlar da üzüntülü, onlar da nereye gittiğini bilmiyorlar. Onlar da biz de ailece arıyoruz. Bir haber gelse, buluruz ümidiyle gidiyoruz. Bu çocukların bir an evvel eve gelmelerini istiyoruz. Biz onları affediyoruz, bir şey yapmayacağız. Olur, hata yapar insan. Tam onların gençlik çağı. Dönsünler, korkmasınlar. Eminim benim kızım eve dönmek istiyor ama korkuyorlar. Babası da perişan oldu. Hepimiz ailece perişanız. Ailece seni bekliyoruz, kucaklayacağız. Lütfen gel kızım. Bu hepimiz için yeni bir sayfa.” şeklinde konuştu. Kızının hiperaktif olması sebebiyle kırmızı reçeteli ilaç kullandığını, ayrıca şeker hastası da olduğunu belirten üzüntülü anne, günlerdir ilaçlarını almayan kızı için çok endişelendiğini de gözü yaşlı şekilde anlattı. 

photo

photo

photo

photo


(CHA)