Bursa’nın Karacabey ilçesinin Akhisar köyünde, köylülerin iddiasına göre, sulama kanalının üstüne yapılan Özel bir salça fabrikasından çıkan bol miktardaki çamurlu su, kanalı tıkadı. Fabrika bütün atık su giderlerini de sulama kanalına boşaltınca, kanaldan taşan sular yüzlerce dönüm domates ve biber tarlasını bastı. Su basması sonucu ekinleri çürüyen köylüler ise 150 bin lira civarında zarara uğradı. Zararlarının fabrika tarafından karşılanmadığını söyleyen köylüler meselenin çözümü için DSİ, Sulama Birliği’ne başvurdukları halde yetkililerin hiçbir şey yapmamasından şikayet ettiler.

Sıkıntılarının, domates ve biberlerinin zarara uğraması olduğunu belirten köylü Mehmet Rüştü Kaya, “DSİ’nin sulama kanalı var burada. Sulama kanalının üzerine fabrika yapıldı. Fabrika akan suyu arıtmadan geçirildiği için, sulama kanalı tıkandı. Tıkanınca taşma yapıyor. Çözüm bulunması için DSİ’ye gittik, Sulama Birliği’ne, fabrikaya gittik ama hepsi birbirine yönlendiriyor. Denetleme için hepsinden görevli geldi, hepsi de "yukarı bildirelim" dedi. Ancak bu yukarı bildirme 5 aydan beri devam ediyor. Bir sefer ektik çürüttüler. Tekrardan aşı yaptık onu da çürüttüler. Şimdi hasata geldik, gördüğünüz gibi her taraf deniz oldu. Hep "zararı ödeyeceğiz" diye haber yolluyorlar. Ama hiç kimse de gelip "derdiniz ne" diye sormuyor. Domateslerim çürüyor, biberimi de su bastı. Bu saatten sonra biberi hasat da yapamam. Biberin en verimli olduğu zamandı. Yani çaresiz bir durumdayız. Köyde yaklaşık 80 dönüm araziyi su basmıştır. 7-8 kişinin toplam 150 bin lira civarında zararı var. Bunun da yaklaşık 60 bin lirası benimdir. Mağdur durumdayız. Şu anda hasat dönemine geldik. Fabrikayla ne kadar görüşsek de derdimize çare bulamıyoruz. Hasatı yapamayacak vaziyetteyiz. Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu da göreve çağırıyorum.” diye konuştu.

Mağdur olduğunu ifade eden diğer bir köylü Caner Atış ise, “Salça Fabrikası’nın sulama kanalını tıkamasından ötürü bir zarar oluştu. Burada aşağı yukarı 80 dönüm arazide hasatı gelmiş mallarımıza su basmasından ötürü, hasat yapılmayacak duruma geldi. Fabrika bu konuya duyarsız. Zararı ödeyeceklerini söylediler ama bunlar hep sözde kaldı. Yazılı olarak bize vermiş oldukları herhangi bir şey yok. Şu anda domateslerimiz çürüyor ve hasat yapılması mümkün değil. Yani buradan 1 kilo dahi mal kaldıramayız. Domatesin dekarında bin 7 yüz lira civarında maliyetimiz var. DSİ’ye de bu konuda bildirdik. Gelip yerinde görsünler incelesinler. DSİ yetkilileri de çok duyarsız. Bu fabrika nasıl bu kanalın üzerinde yapılabiliyor. Ben de bu kanalı kapatayım fabrika kurayım, ev yapayım o zaman.” dedi. 
Fabrikanın saldığı sular yüzlerce dönüm sebzeyi çürüttü çürüme,fabrika,sebze