Türkiye'nin terörle mücadelesini "katliam" diye niteleyenbildiriye imza atanlardan birisinin de eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın kızı New York Üniversitesi'nde Yrd. Doç. Dr. Olarak görev yapan Aslı Iğsız olduğu ortaya çıkmıştı.

ESKİ ORGENERAL BABASI AÇIKLAMA YAPTI

Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, tartışma yaratan akademisyen bildirisine imza atan akademisyen kızıyla ilgili açıklama yaptı. Iğsız'ın avukatı Murat Ergün aracılığıyla yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Müvekkilim Emekli Orgeneral Sn. Hasan IĞSIZ’ın kızının gündemde sıkça yer alan bir bildiriye imza atması ile bağlantılı olarak, bir gazetede, 16 Ocak 2016 günü 'PKK SEVİCİ PAŞA KIZI' şeklindeki aşağılayıcı başlıkla verilen ve daha sonra başkaca bir kısım yayın organınca tekrarlanan habere ilişkin olarak, aşağıda yer alan açıklamayı kamuoyu ile paylaşma zorunluluğumuz doğmuştur.

"DÜŞÜNCELERİNDE ÖZGÜR BİR AKADEMİSYENDİR"

Müvekkilimin kızı, haberi yapan gazete tarafından hedef gösterir tarzda adres ve fotoğrafı da verdiği üzere, yurtdışında bir üniversitede görevli, düşüncelerinde özgür, ailesinin kendisiyle gurur duyduğu başarılı bir akademisyendir. Bazı konularda müvekkilimden farklı düşünmesi, onun düşüncelerine saygı duyulması gerektiği gerçeğini ortadan kaldırmaz.

Müvekkilim, çocuklarından, kendisinin doğrularına itaat etmelerini değil inceleyerek, sorgulayarak kendi doğrularını bulmalarını beklemiş, gelişim ve eğitimlerini bu şekilde almalarını sağlamıştır ve bundan da hiçbir pişmanlık duymamaktadır. Biliyoruz ki, ülkemizde 'demokrasi', 'insan hakları', 'düşünce ve ifade özgürlüğü' gibi kavramlar, siyaset yelpazesinin her kesimi tarafından sıkça kullanılmaktadır.

"DEMOKRASİ ANLAYIŞINA YENİ BİR YARA EKLENDİ"

Söz konusu bildiriye imza atanlara yönelik tepkilerin, bir eleştiri boyutunu aşıp linç kampanyasına dönüştürülmesi ile bu kavramların ne kadar aşındığı, içeriklerinin nasıl boşaltıldığı üzüntüyle izlenmektedir. Bu bağlamda, müvekkilim Emekli Orgeneral Sn. Hasan IĞSIZ adı geçen bildiriye katılmadığını ve yapılan eleştirilerin önemli bir bölümünü de paylaştığını belirtmekle birlikte, gösterilen tepkilerin üslup ve boyutunun, farklı düşüncelere tahammülsüzlüğün geldiği boyut itibarıyla ülkemizdeki demokrasi anlayışına yeni bir yara eklediğini düşünmektedir."