FETÖ mağduru olduğunu öne süren eski gümrükçü Hayati Gürkan, Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde yaşananlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde FETÖ’ye bağlı olmayanların ya emekliye zorlandığı ya da görevden uzaklaştırıldığını söyleyen Gürkan, “Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde başmüdürler kızağa çekilmiş bekletilirken, telsiz memurları gümrük müdürlüğü yapıyorlardı. Ben de muayene memuru olarak çalışıyordum. Yolsuzluk, rüşvet her şey yapılıyordu. Hatta uyuşturucu hap işleri dahi oluyordu. Burada bir tezgâh kurulmuştu. Bu durumu görünce birçok usulsüzlükleri, yolsuzlukları görünce bu durumu yetkililere ilettim fakat bir sonuç alamadım. Kendi kurumumdaki yetkililerin haricinde Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlığa, Adalet Bakanlığı’na ve Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na da gönderdim. Hiç kimse bana bu konuda kimsin diye soru bile sormadı” dedi.
“Sahte evrakla emekliye ayırdılar”
Kapıkule Gümrük Müdürlüğü’nde FETÖ’ye mensup olduğunu iddia ettiği kişilerin düzenine uymadığı için sahte evrakla emekliye ayrıldığını da öne süren Gürkan, “Baktım ki birçok usulsüzlükler yapılıyor ve müracaatlar dikkate alınmıyor, ben de tayin isteyecektim. Bunun öncesinde izin alarak İstanbul’daki evime geldim. Ben 2010 yılında İstanbul’da izindeyken elime emeklilik belgem geldi. Ben de Bakanlığımızın Personel Dairesi’ne ulaşarak emeklilik dilekçesi vermediğim halde bu durumun nereden çıktığını sordum. Çağlayan Adliyesi Asliye Hukuk Mahkemesi’nden imzaların incelenmesini istedim ve incelemelerinde imzanın da, dilekçenin de bana ait olmadığı ve ben İstanbul’dayken Edirne’den bir nalbur dükkânından faks çekildiği tespit edildi. Bu tespit edildikten sonra göreve dönmek için İdare Mahkemesi’ne gittim ama bir sonuç alamadım” diye konuştu.
“Gümrükteki FETÖ uyarılarım dikkate alınmadı”
Gümrükte tezgaha çomak sokanları kızağa alanların, kendisini de sahte evrakla emekliye ayıranların FETÖ mensupları olduğunu söyleyen Gürkan, “Ben o dönemde bas bas bağırıyordum ama sesimi duyan olmuyordu. Bu FETÖ terör örgütünün her yere sızdığı gibi gümrük kapılarına da sızarak kirli işler yaptığını anlamıştım. Bugüne kadar bu durumu anlattığım bütün belgeler elimde” dedi. 
Eski gümrükçüden FETÖ iddiaları