Adana'da iki kişinin öldürülmesi olayına karıştığı ileri sürülen katil zanlısının ifadesinde "Efraim, 'eşini boşa onu ben alacağım' deyince öldürdüm" dediği öğrenildi.


Olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Küçükdikili Mahallesi'nde 19 Ağustos 2014 günü meydana geldi. İddiaya göre, merkez Çukurova ilçesine bağlı Şambayadı Mahallesi'nde oturan Tugay Ç. (21) 15 ay önce Hatice Ç. ile evlendi. Çiftin komşusu Zahide T. (64) tarafından "gelin açık giyiniyor gençlerimiz var" demesi üzerine, kadının oğulları Efraim T. ile Muhittin T, Tugay Ç. ve Necmettin Ç tarafından tabanca ile vurularak öldürülmüştü.

Polis olayın ardından yaptığı araştırmada Tugay Ç.(21) kuzeni Necmetin Ç. (36) "adam öldürmek" amca Gürbüz Ç. (39) ile Tugay Ç.'nin kuzeni Serkan Ç.'de (34) "adam öldürmeye yardım etmek" suçlamasıyla yakalanıp gözaltına alındı.

"HATİCE COK ACIK GİYİNİYOR GENÇLERİMİZ VAR"

Zanlıların 4 gün sorgusu devam etti. Koca Tugay Ç. eşiyle 15 ay önce severek evlendiğini, daha önce Adana'da yaşayan eşini evlendikten sonra köyündeki baba evine getirdiğini belirterek, "Ben eşimi çok seviyorum. Onunla çok mutluydum. Evlendikten sonra komşumuz olan Efraim T. eşimi rahatsız etmeye başlamış. Ancak eşim bana söylemedi. Eşimi sevgili olmak için rahatsız etmeye başlamış. Ben bunları bir gün Efraim'in annesi bize gelip 'Hatice çok açık giyiniyor gençlerimiz var olmuyor' diyerek tartışma başlattıktan sonra öğrendim. O günden sonra aramızda tartışmalar çıkmaya başladı. Efraim mahallede karşıma çıkıp bana 'eşini boşa onu ben alacağım' deyince aramızda kavga çıktı.

Olay günü de amcamın oğlu Necmettin babamın arabasını alarak mobilyacıya olan borucun ödemek için çıktı. Beni de yolda görüp yanına aldı. Birlikte giderken Küçükdikili'ye yakın bir yerde Efraim ve kardeşi Muhittin'i motosiklet ile giderken gördük. Efraim bana el işareti yaparak ,'eşini boşa onu ben alacağım' deyince otomobili durdurup rastgele ateş etmeye başladım. Sonra da olay yerinden kaçtım. Ben eşimi çok seviyorum onun Efraim ile bir ilişkisi olduğuna inanmıyorum. Efraim eşimi rahatsız ediyordu" dediği öğrenildi.

"CAMİDEN YENİ GELDİM"

Polis gelin Hatice Ç.'nin de ifadesine başvurdu. Hatice Ç. ifadesinde Tugay Ç. ile nişanda tanıştıklarını ve birbirlerine aşık olarak evlendiklerini anlatarak, "Evlendikten sonra mahallede Efraim'ler komşu olduğu için onlarla da tanıştık. Daha sonra facebook üzerinden Efraim ile konuşmaya başladım. Bana sürekli sarkıntılık ediyordu. Beni rahatsız etmeye başladı.

KOCASINA KORKTUĞU İÇİN SÖYLEMEMİŞ

Ancak kocam kötü bir şey yapar diye korkup ona söylemedim. Bir süre sonra bana Efraim'den 'camiden yeni geldim' diye SMS geldi. Bunu kocam görüp Efraim'i aradı. O da kız kardeşinin atmış olabileceğini söyledi. Beni sürekli rahatsız ediyordu. Evimize bile geliyordu" dedi. Efraim T. ile Hatice Ç. arasında bir ilişki olup olmadığı ikisinin de telefonları ve facebook sayfaları incelendikten sonra ortaya çıkacak.

Polis ifadelerinden ardından cinayet şüphelisi Tugay ile Necmettin Ç. ve onlara yardım ettiği ileri sürülen Serkan ile amca Gürbüz Ç. adliyeye sevk edildi.