İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay, "Dışişleri Bakanlığı'nda Suriye ile ilgili görüşmelerin dinlenmesi ve sızması vahim bir güvenlik zafiyetidir. Görüşmenin sızdırılması suçtur; ancak Türkiye'yi savaşa sokacak suikasta karşı savunma refleksi de olduğu ciddiye aldığım bir iddiadır. Ciddiye almadığım diğer iddia, bu dinleme ve sızdırmanın, AK Parti içinde Erdoğan sonrasına dair iç hesaplaşmanın bir parçası olduğudur" dedi.
Günay, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Suriye ile savaşa gerekçe üretmek konulu gizli görüşmenin dinlenme ve sızmasının haklı olarak gündemi işgal ettiğini" belirtti.

Günay, görüşlerini şöyle sıraladı:

"Dışişleri Bakanlığı'nda Suriye ile ilgili görüşmelerin dinlenmesi ve sızması vahim bir güvenlik zafiyetidir. Sorumlular mutlaka cezalandırılmalıdır. Ancak sorun, "sorumlular cezalandırılmalı' diyerek savuşturulamaz. Görüşmenin içeriği daha da vahimdir, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı suikast teşebbüsüdür. Ülkeye karşı kışkırtıcı eylem iddiası Balyoz Davası'nda -tartışmalı kanıtlara rağmen- ağır hükümlere yol açtı. Burada asla göz ardı edilemez. Komşu topraklardan Türkiye'nin bombalatılmasını/askerimizin canının hiçe sayılmasını planlayabilenlerin kamu erki kullanması tehlikelidir. Gizli görüşmenin sızdırılmasını haklı olarak eleştiren Cumhurbaşkanın, bu suikast girişimine de aynı kararlılıkla tavır alması şarttır. Görüşmenin sızdırılması suçtur; ancak Türkiye'yi savaşa sokacak suikasta karşı savunma refleksi de olduğu ciddiye aldığım bir iddiadır. Ciddiye almadığım diğer iddia, bu dinleme ve sızdırmanın, AK Partisi içinde Erdoğan sonrasına dair iç hesaplaşmanın bir parçası olduğudur. Bütün bunlardan aldığımız ders şudur: Bir ülkede gelişmenin, kalkınmanın, huzur içinde yaşamanın güvencesi barıştır/ hukuktur/ demokrasidir."