Ergenekon sanıklarını her biri emniyetten ayrıldıktan sonra emniyet teşkilatına teşekkür etti" dedi.22 kişiyi taşıyan 3 minibüs ve arkasında bir çevik kuvvet otobüsü adliyeye otopark girişinden alındı. 22 kişi ardından adliye içindeki Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirilmeye başlandı. Sağlık kontrolünün ardından şüphelilerin adliyenin 7. katına çıkarılarak savcılık ifadelerinin alınmasına başlanması bekleniyor. 
 
6 KİŞİ TESLİM OLDU
 
Haklarında gözaltı kararı olan ancak adreslerinde bulunamayan 11 polisten altısı da teslim oldu. 
Teslim olanlar arasında İstanbul İstihbarat Şubesi'nin eski müdürü Erol Demirhan da var. Teslim olan diğer beş kişi; emniyet müdürü Ahmet Öztürk ile emniyet amirleri İsmail Aslan, Murat Hamarat, Muhammed Ali İkli ve başkomiser Muhammed İkbal Karaduman.  Erol Demirhan hakkında gözaltı kararı olan ve aranan dört emniyet müdüründen biriydi. Diğer emniyet müdürleri Mehmet Yılmaz, Halil Karakuzu. Ayrıca başkomiserler fatih tezcan da hâlâ aranıyor. 
 
Avukat Hüseyin Ataol eşliğinde emniyete gelen İstanbul Eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan “Kaçacak herhangi bir şuç işlemedik" diye konuştu. Ankara'da görev yapan Demirhan, “Yaptığımız her işlem kanununlar, mevzuatlar çerçevesinde olmuştur. Hakim kararı alarak yaptık. İstihbari dinlemeler ruhuna uygun olarak, hakim kararı ve mevzuatlar çerçevesinde yapılmak zorundadır. Başka türlü bir işlem yapma imkanı da yoktur" dedi.
 
HERŞEYİ KANUNLAR ÇERÇEVESİNDE YAPTIK 
 
Casusluk yapıldığı iddialarına ilişkin olarak da Demirhan “Biz Anadolu çocuğuyuz, kime casusluk yapacağız, bu vatanın evladıyız. Biz her şeyi kanunlar çerçevesinde yaptık. Böyle bir şey yapılmış olsa MIT var, bunu ortaya koyar. Şu anda casusluk yaptığımızla alakalı en ufak bir iddia yok. Usülsuz dinleme olduğunu iddia ediyorlar. Adli dinlemeler ile istihbari dinlemeleri hakimler ayırt edeceklerdir. Biz usulsüz dinleme yapmadık. En az 3-4 aşamalı kontrol mekanizmasından sonra oluşan işlemlerdir" diye konuştu. Demirhan, bakanların ve milletvekillerinin dinlendiği iddiasına ise “Kesinlikle böyle birşey yapmadık" şeklinde yanıt verdi.
 
ERGENEKON'DA KELEPÇE TAKILMASINI TASVİP ETMEDİK 
 
Ergenekon davası sürecindeki tutuklamaların hatırlatılması üzerine ise Demirhan, “Ergenekon sürecinde hiçbir tutukluyla kelepçe vurulmasını tasvip etmedik. Kimseye de kelepçe vurulmadı. Ergenekon sanıklarını her biri emniyetten ayrıldıktan sonra emniyet teşkilatına teşekkür etti. Emniyet teşkilatını tanıma fırsatı buldular. Bu kadar nazik, bu kadar centilmen ve bu kadar hukuka uygun bir teşkilatı ilk defa görmüş oldular" dedi.