Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü'ne devredildi. 1879-1985 yıları arasında Osmanlıca, Almanca, Fransızca, İngilizce ve diğer dillerde birçok belgenin yer aldığıİETT arşivinde çok çarpıcı belge ve mektuplar var. İETT'nin arşivindeki dikkat çeken belgelerden birisi de CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın kurumdan ayrılırken verdiği istifa dilekçesi. 1974 yılında İETT'ye sınav ile giren ve kurumunspor servisinde 7 yıl çalıştıktan sonra 1981'de işten ayrılan Erdoğan, istifasına gerekçe olarak ise özel sektörden almış olduğu uygun iş teklifini sunmuş.
'İzinlerim ihbardan düşülsün'
18 Haziran 1981 tarihli dilekçesinde Erdoğan, kullanmadığı ücretli izinlerinin ise ihbar süresinden düşülmesini şu ifadeler ile talep etmiş: "Hak kazanıpta kullanamadığım yıllık ücreti iznimin, ihbar önellerime ait çalışacağım 32 günlük yasal süreden düşülerek çıkışımın yapılmasını saygılarımla bilgilerinize arz ederim."

5 numaralı kaptan

Erdoğan 24 Temmuz 1974 tarihinde İETT'de geçici olarak işe alınan 16 kişiden biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Altıntepe binasının temizlik ve aksayan hizmetlerini yürütmekle görevlendirildi fakat asıl işi İETT'nin futbol takımında oynamaktı. İETT'de çalışırken İETT Spor Kulübü'nde '5' numaralı formayı giyen Recep Tayyip Erdoğan, kısa sürede takımın gözde futbolcusu oldu. 15 Ekim 1975 tarihinde İETT'de kadrolu işçi alımı sınavına giren Erdoğan, başarılı olarak kurumun kadrolu işçisi oldu ve spor biriminde görev yapmaya başladı.