18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla şehitler abidesinde tören düzenlendi. Törende konuşan Başbakan Erdoğan şehitlere dua etti.

ONLARIN ARDINDAN DUA EDİYORUZ
"Bu ülke için canını vermiş tüm şehidlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah onlardan razı olsun. Onların ardından dua ediyor ve fatihalar okuyoruz. Bugün millet dua edebiliyorsa, ezan minarelerden özgürce okunabiliyorsa şehidlerimizin ruhu şad olmuştur.

ŞEHİTLERİMİZ BİZDEN BÖYLE BİR ÜLKE İSTİYOR
2023'te Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 ülkesine sokacağız. Bölgenin ve dünyanın parmakla gösterilen ülkesi olacak. Reformları yapmış, yeni Türkiye'yi inşa edeceğiz. 1000 yıllık kardeşliğimizi daha da perçinleyeceğiz. Hoşgörünün egemen olduğu bir iklimi egemen kılacağız. Şehitlerimiz bizden böyle bir Türkiye istiyorlar. Bu yüzden şehit oldular. Kendilerinden sonra gelen nesiller kutuplaşması değil kucaklaşması için bu toprağa kan döktüler.

"BİR DEVLET İÇİN ŞEHİT OLDULAR"

Şehitliğimizde Türk, Kürt, Arap, Roman ayrımı görebilir misiniz? Sünni alevi görebilir misiniz?, Okumuş, ümmi ayrımını görebilir misiniz? Şu şehitlikte üniversiteye yeni başlamış şehitler var. İşte biz böyle bir neslin evladıyız. Şehitlerimiz bir bayrak için, bir vatan için, bir devlet için şehit oldular. Bize düşen onların izinden gitmektir. Türkiye büyük bir mücadelenin, büyük zaferlerin üzerine kurulmuş bir ülkedir. Dünyanın en büyük güçlerine karşı imanıyla karşı koymuştur.

İŞTE MEHMET AKİF ERSOY'UN O ŞİİRİ
Millet için etti mi ordum sefer 
Kükremiş arslan kesilir her nefer 
Döktüğü kandan göğe vursun zafer 
Toprağa bir damlası boşa akmasın
Amin desin hep birden yiğitler 
Allahu ekber gökten şehitler 
Amin! Amin! Allahu ekber
Ey ulu Peygamberimiz nerdesin 
Dinle minaremde öten gür sesin 
Gel! Bana yar ol ki cihan titresin 
Kimse dönüp süngüme yan bakmasın
Amin desin hep birden yiğitler 
Allahu ekber gökten şehitler 
Amin! Amin! Allahu ekber