Başbakan Tayyip Erdoğan'ın seçim galibiyetinin arkasında sistemli bir 11 kişilik strateji ekibi yer alıyor.
EKİBİN BAŞINDA KİM VAR?

Sloganlardan, seçim stratejilerine kadar dikkatli çalışan ekip, yüzde 45'lik oy oranının yakalanmasında büyük pay sahibi. "Strateji Ekibi"nin başında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay yer alıyor.

STRATEJİ EKİBİ KADROSU

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Çelik ve Süleyman Soylu, Gup Başkanvekili Mahir Ünal'ın da yer aldığı kadronun önemli bir ismi de Ankara milletvekili Doç.Dr. Yalçın Akdoğan. Başbakan'ın siyasi başdanışmanı Doç. Dr. Ertan Aydın, Pollmark'dan İbrahim Dalmış, SETA Başkanı Taha Özhan ve Erol Olçak da strateji ekibi kadrosunda.

EKİP, HANGİ KAMUOYU ŞİRKETLERİYLE ÇALIŞTI?

Ak Parti'nin strateji ekibi 4 ayrı kamuoyu şirketiyle çalıştı. Pollmark, Anar, Denge ve Genar'a sürekli anket yaptırıldı. 4 firma 81 ilde 200 bin kişiyi kapsayan geniş bir araştırma yaptı. Bu araştırmaların sonucunda ortalama yüzde 46 oy oranı bulundu.

BAŞBAKAN'A SUNULAN HİÇBİR ANKET %45'İN ALTINDA DEĞİLDİ

Başbakan Erdoğan'a sunulan hiçbir anket yüzde 45'in altını görmedi. 81 il "kesin kazanılacak iller", "kaybedilecek iller" ve "çekişmeli iller" olarak 3 gruba ayrıldı. Sandıktan çıkan sonuçlar anketteki rakamları doğruladı.