Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize'de toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan konuşmasında Kobani olaylarına değindi. Erdoğan, konuşmasının sonunda ise paralel yapıyla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Önümüzdeki ay yapılacak olan MGK toplantısında çok önemli kararlar alınacağı sinyalini veren Cumhurbaşkanı, paralel yapının farklı bir yere oturtulacağını söyledi. İşte Erdoğan'ın konuşması:
PARALEL YAPIYLA İLGİLİ ÇOK DAHA FARKLI BİR ADIM ATACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan paralel yapıla ilgili bir ilki açıkladı. Erdoğan "Devletin içinde paralel devlet. Böyle bir şey olabilir mi? Artık bu paralel yapı ve bunun uzantıları bundan sonra inşallah çok farklı bir yere oturtulacak ve bu da inşallah hemen bu ay sonundaki Milli Güvenlik Kurulumuzun yine gündeminde yer almak suretiyle geleceğe, onlarla ilgili çok daha farklı bir adımı atacağız. Çünkü bu operasyon öyle lokal değildir. Geneldir ve bunun adımını atacağız. Çünkü Türkiye'de devlete alternatif bir adım atılamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz." dedi.
Bana bir siyasi parti lideriymişim gibi konuştuğumu söylüyorlar. Ben daima hizmet eden, haksızlığın karşısında olan bir Cumhurbaşkanı olmaya devam edeceğim. Cumhurbaşkanı'nın siyasetten ayrı kalması düşünülebilir mi? Biz farklı bir cumhurbaşkanı olacağız. 
Bize Çankaya Köşkü'ne kapanıp kalmak yok. Yeni projeleri tamamlamak için, ve güçlü projeleri başlatmak için milletimizin arasında olmaya devam edeceğiz.
SOKAK EYLEMLERİ

Bu vandallar, yağmacılar ortalığı karıştırmak istiyorlar. Hatırların 17 Aralık'ta Rize'ye de girmek istemediler mi? Ama Rizeliler ne yaptılar? Onlara izin vermediler. Kim onların karşısına öfkeyle nefretle çıkarsa onların tuzağına oyununa gelmiş olur.
SİYASETÇİ KILIĞINDAKİ KORKAKLAR

Askerimiz polisimiz son derece gereken şekilde mücadeleyi veriyorlar. 2 polisimizi şehit eden alçaklar 2 saat sonra ölü olarak ele geçirildiler. Bayrağımızı ateşe veren hainler yakalandılar. Başarılı operasyonlar yapılıyor. Sokaktaki bu teröristlerden olduğu kadar onların arkasına saklanan siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bu tahriklerin hesabı sorulacaktır.
''SİZ NASIL BİR İNSANSINIZ?''

Bir taraftan sokağa dökülün diyeceksin. Bir taraftan da biz demokratik gösteri yapın şiddete başvurmayın diyorsunuz. Siz neden rahatsız oluyorsunuz. Mutluluk, huzur, refah... Bu mu sizi rahatsız etti?
Ey benim Kürt kardeşlerim şunu bilmeniz lazım, eğer bölgeye bugün yatırımcı gelmiyorsa, sizin adınıza konuşanlar yüzünden gelmiyor. Adam ne yapacak, fabrika açıp da gelip o fabrikanın yakılmasını mı bekleyecek. Önce bankaları okulları yıkacaksın yakacaksın sonra da utanmadan hizmet yok diyeceksin.
Siz nasıl bir siyasetçisiniz. Siz nasıl insansınız? Neymiş Kobani. Kobani'nin İstanbul'la, Diyarbakır'la Van'la ne alakası var? Belediye binası senin neyini rahatsız etti ya.
Biz devlet olarak bu vatan topraklarını asla bu teröristlere yar etmeyiz.
IŞİD

Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini söyleyen alçaktır, haindir.
BU OLAYLARIN ARKASINDA...

Son günlerde yaşanan olayların arkasında kimlerin olduğuna lütfen dikkat edin. Bu olayların arkasında sadece terör örgütü PKK yok, onun gölgesinde siyaset yapan parti yok. Hepsi var. Bu olayların arkasında Suriye'nin eli kanlı zalimi Esed rejimi de var. Bu olayların arkasında Esed rejimiyle kol kola olan Türkiye'deki malum siyasi parti de var. Günlerdir terör örgütüyle aynı çizgide yayın yapan sorumsuz bazı medya kuruluşları ve kalemler de var.
Bu olarların arkasında Pensilvanya da var. Yine vandalların, teröristlerin arkasında duruyorlar. Bu olaylara destek verenleri ahlaksızlığı unutulmaz. Dün bazı gazeteler adeta düğmeye basılmışçasına 'Türkiye'de çözüm süreci bitiyor' diye yayın yapıp adeta avuçlarını ovuşturuyorlar. 
Biz çözüm sürecini teröre, terör örgütlerine kurban etmeyiz. 
ÖLDÜREN KÜRT, ÖLEN KÜRT

Bu son olarlardan en fazla benim Kürt kardeşlerim rahatsız oldular. Bu olaylardan önce huzur vardı. 33 tane kardeşimiz öldü. Bunların neredeyse tamamına yakını Kürt. Öldüren Kürt, ölen Kürt.
Aynen Suriye'de 'Allah-u Ekber' diyerek öldürenle 'Allah-u Ekber' diyerek ölenlerin durumuna benziyor. Terör terördür. Bunun iyisi olmaz hepsi kötüdür