Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verilmek üzere Ankara’daki yemin törenine giden Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’a ulaştırdıkları mektup kayboldu. Yunan ve Rum basını şimdi bu mektubun peşine düştü.
Mektubun adresine ulaşmadığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC ziyareti sırasında ‘Ne mektubu, hep böyle söylüyorlar ama bana gelen bir şey yok’ demesiyle ortaya çıktı. Rum ve Yunanlılar şimdi ‘mektup nerede’ araştırması yapıyor.

Rum lider Nikos Anastasiadis, Erdoğan’ı tebrik ettiği ve Kıbrıs sorununa doğrudan müdahil olmasını istediği mektup bir süredir Kıbrıs Rum ve Yunan medyasında önemli Gündem maddeleri arasındaydı.

Kıbrıs Rum yönetimi ve Yunanistan mektuba cevap beklerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta başında KKTC’ye yaptığı resmi ziyarette, mektup almadığını açıkladı ve “Bunu hep yapıyorlar. Kimsenin bir şey gönderdiği yok.

'ANKARA'DA GİDERKEN KAYBOLDU'

Erdoğan’ın mektup açıklaması Kıbrıs Rum yönetimini karıştırdı. Rum hükümet sözcüsü mektubun ‘gerekli yerlere’ ulaştırıldığını belirtirken, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı da benzer bir açıklama yaptı.

Rum medyasına yansıyan haberlere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Rum liderin mektubunu Türk Dışişleri Bakanlığı müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’na ulaştırdı. Ancak mektubun Sinirlioğlu’na doğrudan ya da dolaylı bir yoldan mı ulaştırıldığı konusunda belirsizlik bulunuyor. Rum Simerini gazetesi ‘Verildi ama nereye gitti bu mektup’ başlığını kullandığı haberinde, birçok el değiştiren mektubun Erdoğan’a ulaşmadığını ve Sinirlioğlu’na ulaşıncaya kadar kimlerin elinden geçtiğinin ise, bilinmediğini yazdı.