ABD Başkanı Obama’ya telefonda “Gelin Rakka’dan DAEŞ’i birlikte atalım” davetini yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sincar yeni Kandil olma yolunda” dedi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları ile sivil terör mağdurlarının ve yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarına atama töreninde konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ve Irak’ta bekâmızı tehdit eden hiçbir gelişmeye seyirci kalmayacaklarının altını çizdiği konuşmasında özetle şunları kaydetti:
* Önce Özgür Suriye Ordusu’nu Cerablus’a soktuk, arkasından Rai, oraya girdik. Durmadık, Dabık’ı da DAEŞ’ten temizledik. Şimdi El Bab’a yürüyoruz, orayı da terk edecekler, ondan sonra Münbiç’e, Rakka’ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzadıya görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimiz ile de bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Ve şunu da söyleyeyim; PYD, YPG gibi terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok Rakka’da. PYD, PKK aynıdır. Biz dedik ki ‘Gelin sizle beraber Rakka’dan DAEŞ’ı atalım, bunu biz sizinle beraber hallederiz, bu gücümüz var.’ Bunlar nedir ya, basit bir terör örgütü bunların hepsi aynı. Suriye ve Irak’ta, aynen şu anda Kerkük’te, Musul’da, Telafer’de, Sincar’da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Niye? Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar’a müsaade edemeyiz.
* Emniyet teşkilatımızdaki yeni atamalarla beraber inşallah ülkemizin 81 vilayetinde terörle mücadelede çok farklı bir sürece giriyoruz. Artık sonuçla değil bu işin kaynağı neresiyse o kaynakta bu mücadeleyi başlatmanın adımlarını atıyoruz.
* 15 Temmuz gecesi şehit sayısı 241 değil, darbeye karşı direnmek için olayların olduğu yerlere gitmeye çalışan ve trafik kazalarında şehit düşen 5 kişiyle birlikte bu sayı 246’dır.
* Bugünkü atama ile sadece son iki yılda Terörle Mücadele Kanunu kapsamında yapılan atama sayısının 17 bin 74 kişiyi buldu. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yaptıkları fedakarlık yanında biliyorum ki devlet olarak bizim kendilerine sunduğumuz imkanların sözü dahi edilemez.


Arkadaşım bile olsa...


¥ Bunlar eğer 15 Temmuz’u başarsaydılar emin olun bu darbeyi de allayıp pullayıp pazarlamaya çalışacaklardı. Onun için kimse bize mağdur edebiyatı yapmasın, eğer benim yakın arkadaşlarımın içerisinde de varsa onlara da sesleniyorum, sakın bize mağdur edebiyatı yapmayın.
¥ 2010 yılından itibaren FETÖ’ye karşı açık tavır almaya başladığımda, özellikle de 17-25 Aralık emniyet, yargı darbe girişimi ile net bir duruş sergilediğimde, yanımda milletten başka kimseyi bulamadım. Siyaset arkadaşlarımdan, muhalefet partilerinden, iş dünyasından, sivil toplum kuruluşlarından ve her çevreden pek çok kişi bana “FETÖ’nün üzerine çok gidiyorsun, onlara haksızlık yapıyorsun” diyordu.
¥ Meydanlarda “Bunların bankasına para yatırmayın, bunların dershanelerinden, okullarından çocuklarınızı çekin, alın” dedim ama bazıları evini, arabasını sattı, gitti onların bankasına yatırdı. Şimdi bunlar içeriye alınınca ‘biz mağduruz...’ demesin.