Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatlar Meclisi Türkiye Markası" tanıtımında konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;  
* Bugün tüm dünya tarafından tanınacak Türkiye Markası beni heyecanlandırıyor. Paramızdan 6 sıfır attığımızda da önce yeni banknot çıkardık. Sonra bu yeni ismini de kaldırarak Türk Lirası'nı eski itibarına kavuşturduk.

* Başka bir deneyimi de Türk Lirası Logosunda yaşadık.

"MADE IN TURKEY YERİNE..."

* Bugün de ekonomi bakanlığımız ve TİM tarafından hazırlanan logomuzu tanıtıyoruz.Made Turkey yerine bu logo olacak. Dünyada nerede olursa olsun ürünün Türkiye'de üretildiğini anlayacaklar.


"SLOGAN GÜCÜ KEŞFET"
* Özel logo ve "Gücü Keşfet" sloganı ile Türkiye'yi tanıtacağız.Sloganın son derece isabetli seçildiğini düşünüyorum. Bu logo ve sloganla ürünlerimizin gücüne güç katılmış olacaktır. Bu önemli logo ve sloganın hayırlı olmasını temenni ediyorum

* Şu andan itibaren slogana ve logoya eleştiriler gelecektir. Türk Lirası'nda da böyle olmuştur.

* Artık enerjimizin büyük kısmını yeni markalara ayırmamız gerekiyor. Türkiye tüm olumsuzluklara rağmen küresel markalar oluşturmayı başardı.

İPHONE ELEŞTİRİSİ"

* "İnsanlar o marka telefonu alabilmek için gece dahi saatlerce kuyrukta bekliyorlar. Bu marka her yıl model çıkardığı halde, modeller arasında çok büyük farklılıklar da yok ha, bunu da söyleyeyim. Tanınmışlık sayesinde bu uzun kuyrukları oluşturabiliyorlar. Burada bir çok arkadaşımız da bunu biliyor.

* Aslında satılan telefon değil, satılan o telefonun markası. 'Bak yenisini aldım, bu.' Ekonomiyi ayakta tutan ve büyüten gücün bu ve buna benzer markalar olduğunu görüyorsunuz. Japonya, Kore aynı şekilde. Küresel markaları sayesinde istikrarla büyüyorlar.

IŞİD AÇIKLAMASI

* Rehinelerimizi kurtardık, şimdi farklı bir yol haritası üzerinde çalışıyoruz.

* Bölgesel krizlerin çözümünde görüşlerine, uyarılarına özellikle gücüne ihtiyaç duyulan bir Türkiye var. Bu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında, 'Burada Türkiye'nin olması gerekir' ifadesini baktım ki katılımcıların hepsi ikili görüşmelerde özel görüşmelerde, 'Biz burayı Türkiye'nin içinde bulunduğu bu lider kadroyla ancak gerçekleştirebiliriz' diyen bir anlayış var. Zaten işin gereği de bu. Niye? Sürekli olarak bu insanlar size göç ediyor

Vatan