Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu İzmit Körfez Köprüsü ayağı keson batırma törene katıldı.
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

"Önümüzdeki yıl sonuna kadar İzmit Körfez Geçişi ile Gebze-Gemlik-Kemalpaşa ayrımı çalışmalarını tamamlıyoruz.

Bizim siyasetimiz gerilim, kamplaştırma, kutuplaştırma, ayrıştırma siyaseti değil. Biz sizi Allah için seviyoruz.

Her gün acıların yaşandığı, şehitlerin geldiği, ocakların söndüğü bir Türkiye'den, huzurun, baharın, barışın hakim olduğu bir Türkiye'ye kavuştuk. Gençlerin ölümüne son verdiğimiz, bunun mücadelesinde başarı sağladığımız bir dönemde yeni gerilimlere, yeni çatışma sahalarına, yeni ölümlere asla tahammül edemeyiz.

Sokakların çatışma alanına dönmesine, gençlerin karşı karşıya gelmesine asla tahammül edemeyiz. Sandıktan ümidini kesenlerin, sokaklarda medet aradığını görüyoruz.

Buradan bir kez daha herkesi sorumlu davranmaya çağırıyorum. Buradan, siyasi partilerin genel başkanlarına, sorumluluk ve samimiyet çağrısı yapıyorum. Hem genel başkanların hem de milletvekillerinin kışkırtıcı, ayrıştırıcı, çatışmaya çağıran dil ve üsluptan uzak durmalarını rica ediyorum, Medyanın sokaklarda çatışmayı körükleyecek sorumsuz dili terk etmesini temenni ediyorum.

Birilerinin gençlerimizi sokaklara molotoflarla taşlarla sopalarla döner bıçaklarıyla salıvermesini kabullenmiyoruz. AK Parti'nin gençliği ortada. Bizim gençliğimizin elinde tablet bilgisayarı, bilgisayarı, kalemi, kitabı görürsünüz. Asla AK partinin gençliği çatışmaların, kavganın gençliği değildir, onlar aydınlık yarınların tesisine çalışan bir gençliktir.

İradenizi ortaya koyarken bu yapılanları gözden geçirin. İdeolojiye değil hizmete. Türkiye'yi hizmetler büyütecek.

Perde gerisine saklanıp namartçe saldıranlar var. Ortaya montajlar atıp Türkiye'de huzuru yaralamaya çalışanlar var.

Bu saldırıları yapanlar, bunlara çanak tutanlar 2 hafta sonra çok büyük mahcubiyet yaşayacaklar.

Birileri siyaset yapmak istiyorsa dışarıdan değil, er meydanı burası. Gelir burada siyasetini yapar.

Ama o yüreği olmayanlar sadece mikser görevi görür. Bu da ciddi manada ihanettir, bunlara ders ülke içinde verilecek."