Erdoğan: Milletimizin İradesi En Büyük Güven Kaynağımızdır

Erdoğan: Milletimizin İradesi En Büyük Güven Kaynağımızdır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, kuvvet komutanları, yargı mensupları ve kabine üyeleriyle birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı Yol'dan yürüyen heyet, daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından ise, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçildi.

"MİLLETİMİZİN ORTAYA KOYDUĞU İRADE EN BÜYÜK GÜVEN KAYNAĞIMIZDIR"

Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, deftere şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk, büyük zaferin 94. yıl dönümünü millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz. Tüm yokluk, yoksulluk ve zorluklara rağmen Kurtuluş Savaşımızı büyük zafere ulaştıran azime ve inançla, emanatiniz olan Cumhuriyetimizi payidar kılmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizi bu kutlu yürüyüşünden alıkoymak isteyen terör örgütlerinin hain saldırılarına aldırmadan ihanet çetelerini bozguna uğratarak birlik, beraberlik ve dayanışma içinde istikbal mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu yıl hayata geçirdiğimiz Osman Gazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi ülkemizin gurur kaynağı olan tarihi projeler mücadele azmimizin tezahürüdür. Aziz milletimizin tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak 15 Temmuz gecesi ortaya koyduğu irade en büyük güven kaynağımızdır. Zati alinizin ve aziz şehitlerimizin bizlere emaneti olan bu vatanı canımız pahasına korumaya ve büyütmeye devam edeceğiz. Ruhun şad olsun."

GAZİ YAKINLARI DA ORADAYDI

Anıtkabir'in diğer ziyaretçileri arasında, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit düşenlerin yakınları başta olmak üzere gazi yakınları da yer aldı. Erdoğan ve heyetteki isimler, tören alanında bulunan vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Törende, ilk kez asker ve sivil yan yana fotoğraf verdi.