Erdoğan'la Görüşen Feyzioğlu: Size Bir Müjdem Var
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme sornasında açıklama yaptı.
İşte Feyzioğlu'nun açıklamsından satır başları:
Bizim safları bozmamız lazım. Konuya akılla değil duygusallıkla yaklaşanlar bazı gerçekleri göremiyor.
Biz çıkış yolunun 79 milyonu adalet paydasında buluşturmak olduğunu liyakat esasına bağlı olduğunu hep söylüyoruz.
Diken battığı yerden çıkarılır. Diken yargı yoluyla batırılmıştır. Şu halde gelin diyoruz önce yargımız tarafsız bağımsız güvenilir hale getirelim.
Bunu da el birliği ile yapalım. Bu, Türk milletinin devletinin beka meselesi haline gelmiştir.
Suçlunun suçsuzdan ayrılmaması en çok Fetö'nün istediği bir şeydir. Çünkü kendi kanlı üyeleri bu korkunç girişime kalkışanalar suçsuzların yanında onların itibarından itibar kazanmaya çalışacaklardır.
ADİL YARGILANMA HAKKI
Fetö'nün mağduriyet üretmesine ve uluslararası alanda meşruiyet kazanmasına yol açacaktır. Baroların tarihi bir görevi vardır: bu görevin engellenememesi lazım. Avukatların savunma ve adil yargılanma hakkı, yapılan soruşturmaların hukuka uygun olmasını sağlayacaktır.
Sayın cumhurbaşkanımıza eylül ayında ABD'de yapılacak önemli bir meslek toplantısına katılacağımızı söyledik. Sayın cumhurbaşkanımız da bilgi ve belge ile Washington'daki büyükelçiliğimiz de her türlü desteği vereceğini söyledi.
Cumhurbaşkanımızın bize tam desteği olmuştur. Bizim de devletimizin arkasında koşulsuz saf tuttuğumuz herkesin malumudur.
"SİZE MÜJDEM VAR"
Size bir müjdem var. Bu güzel müjdeli bir haberi sizinle paylaşmaya izin var. Artık alternatif adli yıl açılışları olmasın diye düşünmüştük.
16'nın Türkiye'si 14'ün gibi olmaz diye düşündük. Öyle zannediyorum ki Yargıtay başkanı ile ortak düzenleyeceğiz adli yıl açılış törenini.
Bu sembolik ama çok değerli bir adım olacak.
Bu eylülde umut ediyorum birlikteyiz.