Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan, Kobani olaylarının arkasında sadece PKK olmadığını, Pensilvanya'nın da olduğunu iddia etti.

Siyasi partinin sözcüsü gibi konuşuyor eleştirilerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz, hükümetimizle bir cumhurbaşkanı olarak, iktidarımla el ele, omuz omuza, Türkiye'yi daha ileriye nasıl taşırız bunun gayreti içerisinde olacağız " diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, IŞİD bahanesiyle yapılan izinsiz gösterilere ilişkin, "Sokaktaki bu teröristlerden olduğu kadar, onları sokağa itekleyen, onların arkasına saklanan siyasetçi kılığındaki korkaklardan da bu tahriklerin hesabı sorulacaktır" dedi. Erdoğan, şöyle devam etti:

SİYASİ PARTİNİN SÖZÜCÜSÜ GİBİ KONUŞUYOR İDDİASINA CEVAP

"'Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin sözcüsü gibi konuşuyor' gibi yakıştırmalar, kusura bakmasınlar bizim prim vereceğimiz yakıştırmalar değildir. Biz, hükümetimizle bir cumhurbaşkanı olarak, iktidarımla el ele, omuz omuza, Türkiye'yi daha ileriye nasıl taşırız bunun gayreti içerisinde olacağız." şeklinde konuştu.

TERÖRİSTLER VANDALLAR YAĞMACILAR MİLLETİN TAŞMASINI İSTİYORLAR

Üzüldüğünüzü biliyorum. Bu şımarıklık karşısında, bu nankörlük karşısında, sabırla ve metanetle durduğunuzu da biliyorum. Biz milletçe bu sağlam duruşumuzu bu sabırlı duruşumuzu asla bozmayacağız. Bu sokağa dökülenler, bu teröristler, bu Vandallar, bu yağmacılar aslında milletin öfkelenmesini, milletin taşmasını, milletin karşılarına çıkmasını istiyorlar. Bunların asıl amacı bu, bunların kurdukları tuzağın asıl hedefi bu.

DEVLET 20 YIL ÖNCEKİ ŞARTLARDA DEĞİL

Biz devlet olarak bu vatan topraklarını asla bu teröristlere yar etmeyiz. Gereken neyse onu yaparız. Asla bundan taviz vermeyiz, bedeli ne olursa olsun yaparız. Bu sokağa çıkanlar da bu piyonları sokağa itenler de bir şeyin farkında değiller. Türkiye Cumhuriyeti devleti bundan 15 yıl 20 yıl önceki şartlarda değil. TSK bugüne kadar hiç olmadığı şekilde donanımlı, müteyakkız ve her duruma hazırlıklı. Emniyet teşkilatımız son derece dikkatli, son derece tecrübeli.

İDDİASINI İSPAT EDEMİYONSA ALÇAKTIR HAİNDİR

Türkiye Cumhuriyeti gerek başbakan olduğum dönemde, gerekse şu anki başbakan ve hükümetimiz, bugüne kadar hiçbir terör örgütüne en ufak bir bu tür destek asla vermemiştir. Hükümetimize, devletimize bu tür iftirayı yapanlar, çok açık ve sert konuşuyorum, alçaktır, bunlar vatan hainidir. Kim bu ifadeleri kullanıyorsa, hukukta bir kaide var: 'İddia sahibi iddiasını ispatla' mükelleftir. Kim hangi iddiayı ortaya atıyorsa, bu iddiasını ispatla mükelleftir. İspat edemiyorsa alçaktır, haindir.

KARAMSARLIĞA PRİM YOK

Başınız öne eğilmesin. Karamsarlığa, kötümserliğe asla prim yok. Umutsuzluğa asla ve asla mahal yok. Türkiye'nin emin ellerde ve emin adımlarla geleceğe ilerlediğini unutmayın. Kötü, kötülüğünü yapacak ama biz iyilik için mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ KANLI TUZAKLARA KURBAN ETMEYİZ

Dün bazı uluslararası gazete ve dergiler, adeta düğmeye basılmışcasına, 'Türkiye'de çözüm süreci bitiyor' diye ortak bir ağızla yayın yaptılar. İçeride de bazı medya kuruluşları, bazı kalemler çözüm süreci bitiyor zannıyla adeta avuçlarını ovuşturuyorlar. Biz çözüm sürecini teröre, terör örgütlerine, onların kanlı tuzaklarına kurban etmeyiz. Çözüm süreci, kardeşlik sürecidir ve inşallah Türkiye 77 milyonun kardeşliğini en güçlü şekilde tesis edecektir.

EY ANNELER EY BABALAR

Kürt kardeşlerimize anne babalara diyorum ki huzuru bozan karanlık ellerde oyuncak olan, kanları üzerine kirli hesaplar yapılan çocuklarınıza lütfen sahip çıkın. Eğer Kürt bir ailenin çocuğu elinde molotofla sokaklarda bu tür her yeri yakıyor yıkıyorsa kusura bakmayın anne babalar da bundan sorumludur, onlar da evlatlarına sahip çıkacaklar. Ey anneler, ey babalar bu çocukları, bu gençleri lütfen sokaklardan toplayın. Yarın siz de 'Benim oğlum, benim çocuğum dağda' diyemezsiniz, bununla da karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu terör örgütü de bu siyasi parti de sizin çocuklarınızın kanı ve canı üzerinden hesaplar yapıyor. Sizin çocuklarınızı kullanarak uluslararası karanlık çetelere maşalık yapıyorlar. Çocuklarınızı kullandırtmayın, gençleri kullandırtmayın. Hem kendiniz acı yaşamayın, hem de Türkiye'nin acı yaşamasına müsaade etmeyin.

OLAYLARIN ARKASINDA PKK, ESAD, BAZI MEDYA KURULUŞLARI PENSİLVANYA VAR

Bu olayların arkasında sadece PKK yok. Bu olayların arkasında sadece bölücü terör örgütü PKK'nın gölgesinde siyaset yapan parti yok. Bu olayların arkasında, Türkiye'de her türlü kaosun içinde yer alan çevreler var. Bu olayların arkasında, Suriye'nin eli kanlı zalim Esed rejimi de var. Bunlara yol arkadaşlığı yapıyorlar. Bu olayların arkasında Esed rejimiyle kol kola olan, ele ele olan Türkiye'deki malum siyasi parti de var. Günlerdir terör örgütüyle aynı çizgide yayın yapan, terör örgütüne methiyeler düzen sorumsuz bazı medya kuruluşları, sorumsuz bazı kalemler de bunun içinde. Aynı şekilde bu olayların arkasında, o malum uluslararası medya kuruluşları var. Bu olayların arkasında, Türkiye aleyhine her türlü ihanet fırsatını değerlendirmeye çalışan oPensilvanya da var."