Trabzon'daki temasları çerçevesinde Araklı'da halka seslenen Başbakan, "Benim kızım imam hatip okuyamamayla karşı karşıya kaldı. Ey gidi günler. Ben kızımı Araklı'ya gönderdim, kimseye duyurmadan burada okuttum. İlk defa açıklıyorum" dedi.

2 GÜNLÜK PROGRAMINI TAMAMLADI

Başbakan Erdoğan, 2 günlük Trabzon programını Araklı ilçesinde katıldığı toplu açılış töreni ile tamamladı. Vakfıkebir ilçesindeki toplu açılış töreni sonrasında Araklı ilçesine geçen Başbakan Erdoğan,burada da toplu açılış programına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Araklı'da farklı kalemlerde 22 trilyonluk yatırımların açılışını yaptıklarını hatırlatarak hayırlı olması temennisinde bulundu. Trabzon'da son gelişinde 593 trilyon liralık açılış gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, hepsinin hayırlı olmasını diledi.

İLK KEZ AÇIKLADI

Konuşmasında başörtüsü sorununun da artık çözüldüğünü ifade eden Erdoğan, geçmiş dönemde meslek liselerinin önünde bulunan katsayı engeli nedeniyle mağduriyetler yaşandığını belirterek, "Benim kendi çocuklarım bu ülkede katsayı engeline katıldı. Başörtüsü engeline takıldı. Öz yurdunda, öz vatanında parya muamelesi gördü. Ama şimdi onlar artık geride kaldı. Benim kızım imam hatip okuyamamayla karşı karşıya kaldı. Ey gidi günler. Ben kızımı Araklı'ya gönderdim, kimseye duyurmadan burada okuttum. İlk defa açıklıyorum... Burayı bitirdikten sonra da yurt dışına gönderdim, gitti Amerika'da okudu. Ondan sonra İngiltere'de masterını yaptı. Bak demek ki başörtülü de okuyabiliyormuş" dedi.

"LÜTUF DEĞİL HAK"

Başörtülü kızların üniversite okumalarının bir lütuf değil, bir hak iadesi olduğunu kaydeden Erdoğan, muhalefetin bu konuda samimi olmadığını söyledi.