Ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle Konya ve Kayseri mitinglerini iptal eden Başbakan Erdoğan, partisinin Karal mitinginde vatandaşlara hitak etti. Başbakan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Esra Albayrak ve torunu da eşlik etti.
Konuşmasında muhalefete yüklenen erdoğan, İstanbul için yapmış oldukları çalışmalardan bahsederek "Bu söylediklerim yalansa bize oy vermeyin gidin CHP'ye oy verin. Ama bu anlattıklarım doğruysa gelin kaldığımız yerden daha çok yapacak işimiz var diyerek yolumuza devam edelim" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

5 yıldır buradalar. 5 yıldır ne yaptılar. Bunlarda hizmet yok. Hakaret ederler. Yalan söylerler, iftira atarlar. Bunların başka derdi yok. Yapılanlar ortada. Ben Kartal'ın geçmişini hatırlıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğum zaman Kartal'ın sokaklarında çukurdan, çamurdan gezemezdik. O Kartal'ı aldık gezebilir hale getirdik. CHP'ye oy verdiniz de bizim yaptıklarımızı üzerine onlar ne yaptı. Şu sahile bakın biz ne yaptıysak orada kaldı. Meydanlara bakın biz ne yaptıysak orada kaldı. Bunların yaptıkları bir şey yok.

"SENİN TAPU DAĞITMA YETKİN Mİ VAR?"

Duydum ki size tapu vaadinde bulunuyormuş bu belediye başkanı. Sen kimsin ya. Senin tapu dağıtma yetkin var mı. Tapuyu dağıtacak bizizbiz. Senin yetkin yok. Söz veriyorum diyor, tapuları dağıtacağım. Ya bunlar ne hak he hukuk tanırlar. Olmayan hakları kendindeymiş gibi başkasına verirler.

"DAVUTOĞLU KARDEŞİM KONYA'DA 200 BİN KİŞİYE HİTAP ETTİ"

Bu yalancı, talancı, takiyeci, bu müfterilere gelin yarın sandıkta ders verin. Biz size hizmetle güç buluyoruz. Yarın bu sandıklardan Ak Parti çok güçlü çıkacak. Dün sesimdeki sıkıntı nedeniyle Konya'ya gidemedim. Buna rağmen Davutoğlu kardeşim 200 bin kişiye hitap etti. Kayseri'ye gidemedim buna rağmen Taner Yıldız kardeşim 150 bin kişiye hitap etti. Konya, Kayseri birbiriyle yarışıyor. Kartal kiminle yarışıyor. Kartal bizi mahcup etme.

"BDP'YE BİLE OY VERECEK HALE GELDİLER"

Bunlar yıllarca bu ülkede dine, Diyanet'e, Kuran'a, kitaba her şeye saldıran CHP'ye oy istiyorlar. Bu ne çelişkidir ya. Bakıyorsunuz kendisine okyanus ötesi diye hakaret eden Bahçeli'ye oy istiyorlar. SMS'ler geçiyorlar. Hangi ilde hangi partiyi destekleyeceğiz. Hani siyasete karışmıyordunuz. BDP'ye bile oy verecek hale geldiler.

"CHP KİRLİLİKTİR, SUSUZLUKTUR"

Bu kardeşiniz sizin hizmetkarınız oldu. Belediye başkanı olduğumda biz CHP'den aldık İstanbul'u. Kartal'ı da onLardan aldık değil mi? Kartal'da su var mıydı? Kartal'da çöpler dağ gibi miydi? Kartal'ı çöpten, susuzluktan hava kirliliğinden kim kurtardı. İşte CHP kirliliktir. CHP çöptür, susuzluktur, yolsuzluktur. Hala unutuyor musunuz İSKİ yolsuzluğunu.

"SÖYLEDİKLERİM YALANSA GİDİN CHP'YE OY VERİN"

Kartal'da, Pendik'te, Tuzla'da tankerler geliyordu, su tankerleri. Anneler hatırlayın o günleri hatırlayın. Gençler hatırlamaz siz onlara hatırlatın, 2,5 milyon genç bu seçimde ilk defa oy kullanacak. Yavrum biz susuzduk AK Parti geldi bizi susuzluktan kurtardı. Bu söylediklerim yalansa bize oy vermeyin. gidin CHP'ye oy verin. Ama bu anlattıklarım doğruysa gelin kaldığımız yerden daha çok yapacak işimiz var diyerek yolumuza devam edelim