Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Çankırı ziyaretinde okuldan kaçan lise öğrencisi Arif Tuna, kameraların kayıtta olmadığı alanda koruma bandını aşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yolunu kesti.
Tuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevresindeki tüm arkadaşlarının bisikleti olduğunu fakat babasının hapiste olmasından dolayı ailesinin kendisine bisiklet alacak durumda olmadığını anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir süre sohbet eden Arif Tuna, Erdoğan'dan kendisine bir bisiklet satın almasını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın notları arasına aldığı Arif'e bugün Çankırı Valiliği tarafından bisiklet alındı.
Arif Tuna'ya bisikleti Çankırı Valiliği'nde düzenlenen törenle Çankırı Valisi Vahdettin Özcan ve Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından teslim edildi.
Törenin ardından bisikletine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Arif Tuna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Çankırı'yı ziyaret edeceğini televizyondan öğrendiğini ve okuldan kaçarak Erdoğan'ın yanına gittiğini anlattı.
KORUMALARDAN KAÇIP, BARİYERLERDEN ATLADIM
Babasının hapiste olduğu için ailesinin maddi durumunun iyi olmadığını söyleyen Tuna, "Okuldan kaçıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına geldim. Korumalardan kaça kaça koruma demirlerinden atladım ve Cumhurbaşkanı'nın önünü kestim. 'Bana bisiklet al benim durumum yok' dedim" diye konuştu.
Anne Satı Tuna da olaydan haberdar olmadığını ifade ederek, "Okuldan kaçıp, Cumhurbaşkanı'ndan bisiklet istemiş. O da söz vermiş. Bizden istemişti, biz alamamıştık. Bugün bisikleti verdiler. Allah kendilerinden razı olsun" ifadelerini kullandı.