2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın rakibi merak konusu oldu. Çok sayıda adayın ismi öne çıkıyor. İlhan Kesici, Deniz Baykal, Meral Akşener ve İlker Başbuğ...

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, merak edilen konuya ilişkin edindiği yeni ayrıntıları buğün köşesinde aktardı. Selvi'ye göre AK Parti cephesindeki ağırlıklı değerlendirme, Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olacağı yönünde.

AK Parti cephesinde konuşulan “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısına Kılıçdaroğlu’nu çıkarırlarsa, AK Parti seçmeni ‘Erdoğan mı, Kılıçdaroğlu mu’ tercihinde Erdoğan diyecek.” tespitine yer veren Selvi, Kılıçdaroğlu'nun kafa karıştıran tek kelimelik açıklamasıyla yazısının tamamladı.

KILIÇDAROĞLU: BAKALIM

"(...)Bir de MHP seçmeni var. Anayasa referandumunda MHP seçmeninin yüzde 38’i destek vermişti. MHP seçmeninin ilginç bir eğilimi var. 2014 seçimlerinde çatı adayı çıkarılmasına rağmen MHP seçmeninin üçte biri Erdoğan’ı desteklemişti.

O nedenle sorunun ikinci ayağı MHP seçmeniyle ilgili. “MHP seçmeninin bir kısmı Kılıçdaroğlu mu diyecek yoksa Erdoğan’ı mı tercih edecek?” Sorular önemli. Ama Kılıçdaroğlu’nun aday olup olmayacağı daha önemli bir konu.

Bu değerlendirmeleri Kılıçdaroğlu ile paylaştım. “Sizin açıklamalarınız ışığında ben, Kemal Bey aday olmayacak diye yazdım” dedim.

Haklısın, doğru olan senin yazdığın demedi. “Bakalım” dedi. Kapıyı kapatmadı. Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımı kafamı karıştırdı. O tarihten itibaren yoksa Kılıçdaroğlu aday mı olacak diye düşünmeye başladım."

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı